witam
byłbym wdzięczny za jakieś nieoficjalne dane o tym pismie. czy długo się czeka na recenzję i na wydruk? czy to pismo z serii tych, że w 2006 wysylam, w 2007 otrzymuje prosbę o ponowne wysłanie bo przeprowadzka w redakcji... itp???
i druga sprawa ile kosztuje wydruk strony bo podobno dla osób które nie nalezą do PTE za publikację trzeba płacić (swoją drogą to zbyt mądre nie jest bo pewnie efekt jest taki, że na nadmiar prac redakcja nie narzeka...)
nie wiem jak jest w tej redakcji ale to, że się długo czeka wcale nie znaczy, że jest dużo prac. może być dokładnie odwrotnie i np redakcja czeka aż się skompletuje cały zeszyt bo zeszyt z dwoma pracami trochę głupio wypuszczać...
myślę, że wprowadzanie opłat dla niektórych zamyka pewnej grupie potencjalnych autorow możliwość i chęć publikacji.
a o jakieś informacje dotyczące moich wcześniejszych pytań mógłbym prosić?:
Żmihor napisał/a:
czy długo się czeka na recenzję i na wydruk?
oraz
Żmihor napisał/a:
ile kosztuje wydruk strony
byłbym wdzięczny za info.
wielkie dzięki
pozdrawiam
mż
nie orientuje sie w cenie , w samych WE jest napisane:
Osoby nie bedące członkami PTE mają prawo drukowania swoich prac tylko za pełną odpłatnością kosztów edycji.
sam tam nic nie publikowałem, radziłem sie tylko z znajomego z UŁ który tam zamieszczal swojego shorta, i z tego co pamiętam mówił coś koło roku, albo i więcej
tu masz adres PTE http://pte.au.poznan.pl/
na forum pojawia Paweł Buczyński który jest w zarządzie PTE on powinien byc najlepiej zorientowany
WE mają dosyć "zapakowaną" tekę. Nie ma problemów z tzw. szortami, tzn. krótkimi doniesieniami - na nie czeka się średnio pół roku od recenzji. Z artykułami jest gorzej, ostatnio to trwa jakiś rok-półtorej.
Dokładnych kosztów druku Ci nie podam, ale to jest chyba ok. 70-80 zł za stronę.
witam
mam prosbe o podanie adresu na jaki wysyłać tekst do wiadomości entomologicznych
na stronie interentowej nie mogłem znaleźć
dzieki, pozdrawiam
michał żmihorski
ul. Dąbrowskiego 159, 60-594 Poznań, tel. (+61) 848-79-19 taki jest adres redakcji, a tak z ciekawości spytam jesli można wiedzieć, czego będzie dotyczył tekst
swoją drogą to bardzo ciekawy gatunek do badań populacyjnych, bo przypuszczam, że poszczególne subpopulacje są mocno izolowane (taki blaps raczej z buta 2km do sąsiedniej wsi przez pole nie przejdzie). pewnie izolacja byłaby by do wykrycia w materiale genetycznym
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum