Wysłany: 2008-07-03, 19:20 Trzmiele na balkonie HELP!
malutki balkon, w poszyciu dachu zaszyły się trzmiele. Prawie przy drzwiach balkonowych . Co zrobić żeby sobie poszły ? Czy trzmiele mogą uszkodzić poszycie dachu?
monisia, zgłoś to do Strazy Pożarnej (numer powinnaś znać), przyjadą, zmrożą gniazdo i wywiozą za miasto (a jeśli nie oni to ktoś w ich imieniu). Na przyszłość radzę uszczelnić miejsce przez które te owady się dostawały. Powodzenia
_________________ ogłoszenie:
parkę boćków (którym w głowie prokreacja) do mojej platformy lęgowej przyjmę
stare przysłowie pszczół mówi:
Nie pozwalaj wycinać lasu! Kto wie, może kiedyś będziesz musiał zostać partyzantem!
Dziś dopadły mnie wątpliwości - może nie pozbywać się tych pożytecznych żyjątek, tylko uszczelnić wejście do gniazda - poszukają sobie innego z dala od okna balkonowego.
Co o tym myślicie - z jakimi konsekwencjami tej koegzystencji będę musiała się borykać w przyszłości.
Ja mam pomysł najlepiej, gdy trzmiele wlecą do gniazda odrazu dac worek a rankiem pełen trzmieli workiem wywiesc gdzies w bezpieczne miejsce i wypuscić..!
_________________ Pozdrawiam Eryk
(Szukajcie mnie w Borach Dolnośląskich)
Między błotami swój żywot prowadzi
Kulig, na długich przeto nogach chodzi.
Nie wdzięcznym, ale głośnym krzyczy głosem
Pokiwając na wsze strony nosem".
Mateusz Cygański
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum