Wysłany: 2006-06-26, 16:19 Pierwotniaki i skorupiaki
Hej mam do szkoly do napisania 2 referaty ale nie wiem z jakich mam ksiazek skozystac a z internetu nie wezme bo pani jest wyczulona na tym punkcie i nic co z neta nie przyjmuje. Podam teraz tematy referatow a wiec pierwszy to "pozytywne i negatywne znaczenie pierwotniakow" i drugi " znaczenie w przyrodzie i gospodarce człowieka stawonogow z podzialem na owady , pajeczaki i skorupiaki" a moze ktos z was mial podobne prace do napisania i moglby sie ze mna podzielic?(na e-mail) Jesli nie mieliscie to podajcie jakies piozycje ksiazkowe(na forum). Licze na pomoc
Ale chodzi o to zeby nie bylo zadnych pomylek bo jak pani szczai ze jest jakis blad to od razu wie ze z netu i praca na marne a za referat 1. Juz mialam kilka razy taka sytuacje w klasie nie ja ale ludzie z mojej spolecznosci klasowej.Wiec mi zalezy bardziej na ksiazkach lub jakis gotowych pracach nie z neta.
hmmm a nie masz szkolnej biblioteki, nie potrafisz korzystać z katalogu przedmiotowego ?? pani bibliotekarka nie potrrafi doradzić ?? Jakoś nie chce mi sie wierzyc, że w bibliotece nie ma książek o bezkręgowcach czy o pierwotniakach.
Hej, wiem, że temat jest już stary, ale tak na przyszłość może się przyda. W przypadku dobrych przewodników po pierwotniakch w języku polskim to na próżno szukać. Głównym podręcznikiem jest: Czapik A.: Podstawy protozologii. Wyd. II, PWN, Warszawa 1992., ponadto doskonale wszystkim znany Grabda E. 1989. Zoologia bezkręgowce tom Ii II -PWN W-wa. Na pewno sporo tam morfologii i nie aktualnej już taksonomii, ale mimo tego nadal stanowią podręczniki o dużej wartości edukacyjnej. Jeśli ktoś ma informacje o nowinkach literaturowych dotyczących pierwotniaków proszę o info.pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum