FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
Google  

Poprzedni temat «» Następny temat
Pierwotniaki i skorupiaki
Autor Wiadomość
margola 

Wysłany: 2006-06-26, 16:19   Pierwotniaki i skorupiaki

Hej mam do szkoly do napisania 2 referaty ale nie wiem z jakich mam ksiazek skozystac a z internetu nie wezme bo pani jest wyczulona na tym punkcie i nic co z neta nie przyjmuje. Podam teraz tematy referatow a wiec pierwszy to "pozytywne i negatywne znaczenie pierwotniakow" i drugi " znaczenie w przyrodzie i gospodarce człowieka stawonogow z podzialem na owady , pajeczaki i skorupiaki" a moze ktos z was mial podobne prace do napisania i moglby sie ze mna podzielic?(na e-mail) Jesli nie mieliscie to podajcie jakies piozycje ksiazkowe(na forum). Licze na pomoc

Alcedo 
Maskotka Forum ;]

Wysłany: 2006-06-26, 16:40   

To co w ksiązkach będzie tez w necie :P . Przeczytaj co jest w sieci i w referacie napisz własnymi słowami i po robocie :)

Przyznane tytuły: Tańczący z Zimorodkami oraz Al-Szybki Bill

margola 

Wysłany: 2006-06-26, 16:56   

Ale chodzi o to zeby nie bylo zadnych pomylek bo jak pani szczai ze jest jakis blad to od razu wie ze z netu i praca na marne a za referat 1. Juz mialam kilka razy taka sytuacje w klasie nie ja ale ludzie z mojej spolecznosci klasowej.Wiec mi zalezy bardziej na ksiazkach lub jakis gotowych pracach nie z neta.

margola 

Wysłany: 2006-06-30, 11:09   

Nie znacie zadnych ksiazek o pierwotniakach i stawonogach? Jest mi to bardzo ppotrzebne

P. Pawlikiewicz 

Wysłany: 2006-06-30, 11:23   

hmmm a nie masz szkolnej biblioteki, nie potrafisz korzystać z katalogu przedmiotowego ?? pani bibliotekarka nie potrrafi doradzić ?? Jakoś nie chce mi sie wierzyc, że w bibliotece nie ma książek o bezkręgowcach czy o pierwotniakach.

margola 

Wysłany: 2006-06-30, 11:55   

Tak ale nie mam teraz dostepu do biblioteki poniewaz sa wakacje!!! A potrzebuje ksiazki teraz

margola 

Wysłany: 2006-06-30, 11:57   

Moze ktos zechce sie ze mna podzielic swoimi pozycjami ksiazkowymi z domowej biblioteczki na tematy ktore podalam?

cinclus 

Wysłany: 2007-01-08, 15:59   

Hej, wiem, że temat jest już stary, ale tak na przyszłość może się przyda. W przypadku dobrych przewodników po pierwotniakch w języku polskim to na próżno szukać. Głównym podręcznikiem jest: Czapik A.: Podstawy protozologii. Wyd. II, PWN, Warszawa 1992., ponadto doskonale wszystkim znany Grabda E. 1989. Zoologia bezkręgowce tom Ii II -PWN W-wa. Na pewno sporo tam morfologii i nie aktualnej już taksonomii, ale mimo tego nadal stanowią podręczniki o dużej wartości edukacyjnej. Jeśli ktoś ma informacje o nowinkach literaturowych dotyczących pierwotniaków proszę o info.pozdrawiam

jarecki1982 

Wysłany: 2007-04-07, 09:39   

jest jeszcze jedna dobra książka o bezkręgowcach - to Cz. Jura - Bezkręgowce (1998 PWN ale są nowsze wydania)

Odpowiedz do tematu