Mam wielki problem , przez wiele lat mialem na strychu gołębnik. (mieszkam w domu 2 piętrowym) ponad rok temu go zlikwidowalem. Po tym jak go zlikwidowalem na 2 pietrze zaczą sie pojawiac mącznik. Pojawia sie raz kiedys po 3-4 osobniki. Wydaje mi sie ze zyją na strychu ale nie mogę zadnych zlokalizowac. popryskalem srodkiem przeciw mrowkom i kilka lezalo. ale ciągle powracaja... nie wiem te czym sie zywią gdzy na strychu nie ma kompletnie nic a kuchnia jest na parterze. i wszystkie produkty spozywcze są zapakowane w pojemniczkach. Ma ktoś pomysł jak sie tego pozbyc ? Bardzo prosze o pomoc....
Czy ten problem masz przez cały rok czy tylko o tej porze? Pytam, bo latem mączniki chętnie lecą wieczorami do światła, co może dawać wrażenie, że biorą się gdzieś z domu (niezależnie od tego warto przejrzeć artykuły spożywcze).
No to wskazywałoby raczej na mączniki przylatujące do światła. Ale na wszelki wypadek bardzo dokładnie wysprzątaj strych po pozostałościach gołębnika, ponieważ młynarki chętnie rozwijają się również w takich miejscach (tzn. gołębnikach).
dzięki wielkie za pomoc , wlasnie bylem na strychu i zobaczylem wiadro w kturym byla pasza dla golębi zajrzalem i bylo ich pelno takich malutkich. narazie to wiadro wynioselm na dwor i mysle co z nim zrobic dzieki wielkie i pozdrawiam , mam nadzieje ze juz sie nie pojawią.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum