Daje to do zagadek choc sam nie wiem co to jest. Moze ktos bedzie pewnien na 100%?
Plywa to gowno w wodzie , ma jakis 6, 7 cm dlugosci - jest segmentowane z wyraznym ryjkiem i dluzszym ogonkiem wije sie i jest paskudne.
Niestety nie udalo mi sie pomniejszyc zdjec to pocialem je tak zeby bylo widac przod i tyl.
powierzchnia ciała tego stwora jako nie przypomina mi typowo wodnej
Kto wie, może to jaki mutant popromienny
Szymon, bardziej by nam pomógł gdyby jeszcze okrelił jakie to jest w smaku
_________________ ogłoszenie:
parkę boćków (którym w głowie prokreacja) do mojej platformy lęgowej przyjmę
stare przysłowie pszczół mówi:
Nie pozwalaj wycinać lasu! Kto wie, może kiedyś będziesz musiał zostać partyzantem!
przewertowałem juz kilka atlasów i przewodników i za cholerę nie wiem co to jest............
zaczynam podejrzewać ze to jaki plastikowy........
z wygl?du przypomina niektóre larwy muchówek, które maj? włanie takie wydłużone ciało i oddychaj? powietrzem atmosferycznym wysuwaj?c z częci ogonowej tak? lancę, co jak peryskop, i przez to oddychaj?.
niech was nie przeraza wielkosc to ma kilka cm dlugosci,
z tago co czytałem to większoc ma ok 2-3 cm, niektóre dorastaja do ok 7.
dzięki tamu ze oddychaj? powietrzem atmosferycznym mog? bytować w totalnym brudzie i syfie, czystoć wody nie ma dla nich żadnego znaczenia..
[...]z wygl?du przypomina niektóre larwy muchówek, które maj? włanie takie wydłużone ciało i oddychaj? powietrzem atmosferycznym wysuwaj?c z częci ogonowej tak? lancę, co jak peryskop, i przez to oddychaj?[...]
z tago co czytałem to większoc ma ok 2-3 cm, niektóre dorastaja do ok 7.
dzięki tamu ze oddychaj? powietrzem atmosferycznym mog? bytować w totalnym brudzie i syfie, czystoć wody nie ma dla nich żadnego znaczenia
jedyne co mi przychodzi do głowy z powyższego opisu to gnojka trutniowata (Eristalis tenax), której larwa wygl?da tak:
(choć widzę b. małe podobieństwo )
_________________ ogłoszenie:
parkę boćków (którym w głowie prokreacja) do mojej platformy lęgowej przyjmę
stare przysłowie pszczół mówi:
Nie pozwalaj wycinać lasu! Kto wie, może kiedyś będziesz musiał zostać partyzantem!
ten moj stwor nie ma nog... jest caly opancerzony i jako postac larwalna kojarzy sie budowa bardziej z czerwiem niz z zalaczona tu gasienica... bede musial zlapac to gowienko i poczekac az sie wylegnie :
mozliwe... tylko ze te swinstwa sie ruszaja.... czy poczwarki maja mozliwosc ruchu? ... no tak poczwarki komarow jak najbardziej potrafia... moze faktycznie to jakas poczwarka... mnie tylko dziwi ze nikt z Was tego nigdy nie widzial...
moze dlatego ze tylko na Gornym Slasku sa takie syfiarskie zbiorniki gdzie te fleje mozna spotkac....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum