Wysłany: 2005-10-15, 12:55 a takie wrażenia z wystawy...
... z której włanie wróciłem. Mowa o wystawie motyli toruńskim ogrodzie zoobotanicznym - w końcu się wybrałem (pozdrawiam osoby, które poszły ze mn? ), bo wystawa trwa do 30.10.
Czy było warto? No, raczej tak
Zbiór motyli naprawdę spory, składaj?cy się głównie z gatunków tropikalnych (m.in Actias, Attacus, Caligo, Heliconius, Morpho, Idea, Ornitopthera, liczne Papilio).
Z polskich były oczywicie pazie, niepylaki, mieniaki, wstęgówki i kilka ciekawych zawisaków (m.in. zmierzchnica, sztuk kilka ). Zdjęć niestety nie wrzucę, bo cyfrówki nie mam (i pewnie długo nie będę miał).
Cena biletu też przystępna na kieszeń studenta...
Na stronie oficjalnej niestety niewiele informacji (i w sumie zero zdjęć, a szkoda):
http://www.zoo.torun.pl/index.php?nid=135
Cóż, mam jednak dwa zarzuty: słabe opisy (wiele gatunków trzeba rozpoznawać samodzielnie, albo wcale), bł?d na tablicy - zdjęcie samicy latolistka cytrynka podpisane jako bielinek kapustnik.
Jeli jednak będziecie w Toruniu (lub mieszkacie, albo też - jak ja - studiujecie w tym miecie), to warto się chyba wybrać na tę wystawę.
Jeli porobicie przy okazji zdjęcia, to możecie przysłać
Jak to jakie? Wszystkie Szkoda, że to nie muchy, no ale nie można mieć wszystkiego . Co do wybierania się, ja mogę ić jeszcze raz , tyle że na weekend to teraz do domu jadę. Jak co, to wydział albo gg
Kto jeszcze ma ochotę się wybrać?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum