FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
Google  

Poprzedni temat «» Następny temat
a takie wrażenia z wystawy...
Autor Wiadomość
lotr 

Wysłany: 2005-10-15, 12:55   a takie wrażenia z wystawy...

... z której włanie wróciłem. Mowa o wystawie motyli toruńskim ogrodzie zoobotanicznym - w końcu się wybrałem (pozdrawiam osoby, które poszły ze mn? :) ), bo wystawa trwa do 30.10.
Czy było warto? No, raczej tak :mrgreen:
Zbiór motyli naprawdę spory, składaj?cy się głównie z gatunków tropikalnych (m.in Actias, Attacus, Caligo, Heliconius, Morpho, Idea, Ornitopthera, liczne Papilio).
Z polskich były oczywicie pazie, niepylaki, mieniaki, wstęgówki i kilka ciekawych zawisaków (m.in. zmierzchnica, sztuk kilka ;) ). Zdjęć niestety nie wrzucę, bo cyfrówki nie mam (i pewnie długo nie będę miał).
Cena biletu też przystępna na kieszeń studenta...
Na stronie oficjalnej niestety niewiele informacji (i w sumie zero zdjęć, a szkoda):
http://www.zoo.torun.pl/index.php?nid=135
Cóż, mam jednak dwa zarzuty: słabe opisy (wiele gatunków trzeba rozpoznawać samodzielnie, albo wcale), bł?d na tablicy - zdjęcie samicy latolistka cytrynka podpisane jako bielinek kapustnik.
Jeli jednak będziecie w Toruniu (lub mieszkacie, albo też - jak ja - studiujecie w tym miecie), to warto się chyba wybrać na tę wystawę. :tup: :tup:
Jeli porobicie przy okazji zdjęcia, to możecie przysłać ;)

kessy 
moderator
Sokola Pani :>

Wysłany: 2005-10-15, 22:22   

A jakie gat Cię interesuj?? Trzeba było mówić że idziesz :P Wybieram się od otwarcia, ale tak samej to się nie chce...

[i] Winer [i]
Poznaj moje smoki.

lotr 

Wysłany: 2005-10-15, 23:02   

Jak to jakie? Wszystkie ;) Szkoda, że to nie muchy, no ale nie można mieć wszystkiego :mrgreen: . Co do wybierania się, ja mogę ić jeszcze raz ;) , tyle że na weekend to teraz do domu jadę. Jak co, to wydział albo gg ;)
Kto jeszcze ma ochotę się wybrać? :mrgreen: :mrgreen:

Odpowiedz do tematu