FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
Google  

Poprzedni temat «» Następny temat
Zbiorniki wodne
Autor Wiadomość
Michal Skakuj 

Wysłany: 2008-07-20, 09:49   Zbiorniki wodne

Czesc,
Wybieram sie na początku sierpnia na parodniowy objazd "szerokiej lubelszczyzny" i mam pytanie zwiazane z jeziorami/stawami. Ktore z podanych zbiornikow sa naprawde warte odwiedzin, i gdzie moga byc potencjalnie dobre miejsca na siewki. Pytam o te szczególne zbiorniki bo wydaje mi sie że reszte mniej-wiecej znam/znałem. Chodzi równiez o dojazdny osobowym samochodem i ewentualne pytania wlascicieli stawow o pozwolenia wejścia.
Chodzi o zbiorniki w okolicach:
1. Gózd, koło Kłoczewa EEN od Trojanowa i N od Ryki (w drodze do Lublina z Wa-wy)
2. pomiedzy Ułeź i jeziorzany na 48
3. okolice Siemienia (szczególnie te na N od głównego zbiornika)
4. Syry, na W od Lubartowa
5. Uscimów Stary
6. N od Ostrowa Lubelskiego (na Tysmienicy)
7.N od Zaklikowa
8. okolice Nowy Lubliniec-Ruda Różaniecka (granica Puszczy Solskiej)
9. stawy w Lasach Janowskich
Wiem że to sporo ale licze na jakiekolwiek indformacje może chociaż o paru miejscach.

pozdrawiam

Michał

tomaszb 

Wysłany: 2008-07-21, 14:17   

na ten temat najwięcej informacji mógłby udzielić Ci Sylwek, bo mało kto tak dobrze zna ptasią Lubelszczyznę jak On, a że Sylwek ciągle jest gdzieś w terenie,to ja ze swojej strony mogę polecić 3 pierwsze miejscówki tj. stawy w Rykach, okolice Jeziorzan oraz stawy w siemieniu. Z dojazdem i zgodą właścicieli z tego co wiem problemów nie ma, a co można w tych miejscówkach zobaczyć? - tego można dowiedzieć się z forum, z obserwacji użytkownika S.Aftyka :-) o reszcie miejsc praktycznie nic nie wiem i nie słyszałem żeby ktoś tam jeździł, więc możenie są zbyt atrakcyjne?? Co do miejscowości Zaklików, to chyba bardziej atrakcyjne są tereny na S od niej- jest tam kompleks stawów (też chyba nie zbadany i czeka na odkrycie :-) ) no i są poligony w Lipie, znane z dużych zagęszczeń lelka (wiem ze to nie siewka ale ptaszek tez fajny :-) )

Michal Skakuj 

Wysłany: 2008-07-21, 14:33   

Ogromne dzieki za informacje!
Biedny Sylwek, on jednen i cała lubelszczyzna, to sie musi chłopina nabiegać ;)
Bede pytał jeszcze dalej!

M.

Odpowiedz do tematu