Polecam zakup pdsłuchu za 15 zł.Trzeba go zamontować na parapecie od zewn?trz.Wieczorem kiedy leżysz już w łóżku, możesz wł?czyć radio i cieszyć się głosem uszatki.Głos uszatki słychać do domu nawet bez podsłuchu, ale montuj?c to urz?dzenie usłyszymy głos z o wiele dalsza.
Polecam zakup pdsłuchu za 15 zł.Trzeba go zamontować na parapecie od zewn?trz.Wieczorem kiedy leżysz już w łóżku, możesz wł?czyć radio i cieszyć się głosem uszatki.Głos uszatki słychać do domu nawet bez podsłuchu, ale montuj?c to urz?dzenie usłyszymy głos z o wiele dalsza.
Ja to chyba jestem jakis matol!!!!!
O co tu chodzi?
Po kiego grzyba mam puszczac glos uszatki z parapetu.... jasniej Srokaczu, jesli mozna...
Wysłany: 2004-02-10, 14:48 Re: Technika w ornitologii
Srokacz napisał/a:
[...]póżniej zakładam specjalny mały nadajniczek i wypuszczamy go, dzięki temu możemy wiele dowiedzieć się o życiu raroga.
mały jak dla kogo ... żeby dla wspomnianego przez Ciebie raroga nie był tym czym plecak ze stelarzem jest dla CIebie
a fotka pt. aparatura co przedstawia chcesz schwytanym rarogiem sterować????
Z cały szacunkiem (i podziwem dla Twej pomysłowoci)-zostaw poznawanie życia raroga fachowcom i nie wprowadzaj w życie wszystkich swoich "wynalazków"
_________________ ogłoszenie:
parkę boćków (którym w głowie prokreacja) do mojej platformy lęgowej przyjmę
stare przysłowie pszczół mówi:
Nie pozwalaj wycinać lasu! Kto wie, może kiedyś będziesz musiał zostać partyzantem!
mały jak dla kogo ... żeby dla wspomnianego przez Ciebie raroga nie był tym czym plecak ze stelarzem jest dla CIebie
a fotka pt. aparatura co przedstawia chcesz schwytanym rarogiem sterować????
Z cały szacunkiem (i podziwem dla Twej pomysłowoci)-zostaw poznawanie życia raroga fachowcom i nie wprowadzaj w życie wszystkich swoich "wynalazków"
Lepiej będzie jak mopek usunie ten temat, bo widać forumowicze dobieraj? sobie do głowy co czego nie ma.Aparatura miała służyć tylko do opuszczenia sieci albo pułapki, a nadajniczki to s? specjalne - na stronce z takimi sprzętami ecotone.Może wy pomylelicie że ja chce przywiecić ten nadajnik u szyi raroga , sterować rarogiem(hehehe) - chyba ja nie ma żadnej pomysłowoci, ale wy za to to macie pomysły , sterować rarogiem (hehehehehe),zostawcie w spokoju tego ptaka, ptaki trzeba darzyć szacunkiem, widziałem kiedy sztucznego ptaka na sterowanie- tutaj nie widzie przeszkód żeby sobie polatać,ale takie eksperymenty w wydaniu z żywym rarogiem to nie ma nic wspólnego z ornitologi?.
Jaka wogóle miała by być idea takich działań ???, jeli już wymylać to co sensownego.
Po co ptaka bezsensownie męczyć, a jeli chodzi o plecak to co to za porównanie nie stanowił by on dla mnie problemu, bo ja jestem wytrwały i moge sobie tak chodzić 30 km z ciężkim plecakiem.Budki lęgowe nie zamierzam tylko wieszać u mnie w Mogielnicy tylko na większym obszarze, więc napakauje do wózka budek i będe chodzić po różnych wsiach i rozwieszać, albo do roweru sobie przyczepie wózek. TOPk"Wilga"najnowoczeniejsza i najmocniejsza organizacja: Siedziba, Muzeum , Motocykle TOPK"Wilga", krótkofalówki - zasięg 11 km, festwiale, uznanie w oczach wydziału ochrony przyrody Urzędu WojewódĽkiego w Rzeszowie.Możemy patrolować całe Pogórze Karpackie bo mamy do tego sprzęt.Aha jeszczy będziemy robić stacje terenowe i wiele innych, radiotelefon stacjonarny do siedziby kupimy i będziemy porozumiewać się ze stacjami terenowymi i punktami obserwacyjnymi.Tylko spokojnie, potrzeba na kilka miesięcy czasu , kasa z nieba nie leci.
-------------------------------------------------
Entuzjaci alkoholu
Zbierajcie maliiny w polu
Na wódke wam starczy
Ornitologia nie dla was
Tutaj trzeba dojrzałej postawy
Trzeba zawsze przychodzić do pracy
A wy degeneraci dzisiejszego wiata
Nie macie nawet dużego fiata
Narazie jeszcze się jako trzymacie
Ale w końcu się poddacie
Z wódk? na stałe zamieszkacie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum