FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
Google  

Poprzedni temat «» Następny temat
Technika w ornitologii
Autor Wiadomość
Srokacz 

Wysłany: 2004-02-09, 00:29   

Polecam zakup pdsłuchu za 15 zł.Trzeba go zamontować na parapecie od zewn?trz.Wieczorem kiedy leżysz już w łóżku, możesz wł?czyć radio i cieszyć się głosem uszatki.Głos uszatki słychać do domu nawet bez podsłuchu, ale montuj?c to urz?dzenie usłyszymy głos z o wiele dalsza.

TatRa 

Wysłany: 2004-02-09, 12:43   

Gdzie można to cudo kupić?

Srokacz 

Wysłany: 2004-02-09, 13:27   

W sklepach elektronicznych to sprzedają i napewno na allegro.

Tetrao 
moderator
zacietrzewiony

Wysłany: 2004-02-10, 00:11   

Cytat:
Polecam zakup pdsłuchu za 15 zł.Trzeba go zamontować na parapecie od zewn?trz.Wieczorem kiedy leżysz już w łóżku, możesz wł?czyć radio i cieszyć się głosem uszatki.Głos uszatki słychać do domu nawet bez podsłuchu, ale montuj?c to urz?dzenie usłyszymy głos z o wiele dalsza.

Ja to chyba jestem jakis matol!!!!! :shock:
O co tu chodzi?
Po kiego grzyba mam puszczac glos uszatki z parapetu.... jasniej Srokaczu, jesli mozna... :oops:

Hubert 
moderator
Szef

Wysłany: 2004-02-10, 12:53   

Cytat:
Ja to chyba jestem jakis matol!!!!!
O co tu chodzi?
Po kiego grzyba mam puszczac glos uszatki z parapetu.... jasniej Srokaczu, jesli mozna

Chodzi o zamontowanie poodsłuchu tak jak to policjia robi, tyle że my nie dajemy podsłuchu pod telefon tylko pod parapet żeby ptaszki podsłuchać.

Kruk odrzecze: Nigdy więcej!!

Strona przyrodnicza "Dziewięćsił"
browsehappy.pl

krotom 
administrator
ludź od prądu

Wysłany: 2004-02-10, 14:48   Re: Technika w ornitologii

Srokacz napisał/a:
[...]póżniej zakładam specjalny mały nadajniczek i wypuszczamy go, dzięki temu możemy wiele dowiedzieć się o życiu raroga.

mały jak dla kogo :!: ... żeby dla wspomnianego przez Ciebie raroga nie był tym czym plecak ze stelarzem jest dla CIebie :evil:
a fotka pt. aparatura co przedstawia :?: chcesz schwytanym rarogiem sterować????
Z cały szacunkiem (i podziwem dla Twej pomysłowoci)-zostaw poznawanie życia raroga fachowcom i nie wprowadzaj w życie wszystkich swoich "wynalazków"

stare przysłowie pszczół mówi:
Nie pozwalaj wycinać lasu! Kto wie, może kiedyś będziesz musiał zostać partyzantem!
:cry: Winer'owi... Q pamięci :(

Szybszy 

Wysłany: 2004-02-10, 14:56   

Hubert napisał/a:
Cytat:
Ja to chyba jestem jakis matol!!!!!
O co tu chodzi?
Po kiego grzyba mam puszczac glos uszatki z parapetu.... jasniej Srokaczu, jesli mozna

Chodzi o zamontowanie poodsłuchu tak jak to policjia robi, tyle że my nie dajemy podsłuchu pod telefon tylko pod parapet żeby ptaszki podsłuchać.

A nie możesz... otworzyć okna? :roll:

mopek 
administrator
mars napada

Wysłany: 2004-02-10, 14:59   

Cytat:
A nie możesz... otworzyć okna?

to zbyt proste i zbyt banalne :wink: :mrgreen:

:] uważaj na zarząd TP Bocian :]

krotom 
administrator
ludź od prądu

Wysłany: 2004-02-10, 15:00   

Szybszy napisał/a:
[...]A nie możesz... otworzyć okna?

no co TY - Hubert nigdy nie idzie na łatwizne (tu sie daje zauważyć wpływ jego życiowego idola) :mrgreen:

Nie pozwalaj wycinać lasu! Kto wie, może kiedyś będziesz musiał zostać partyzantem!

krotom 
administrator
ludź od prądu

Wysłany: 2004-02-10, 15:30   

to może teraz co sprawdzonego - wzmacniacz ornitologiczny
http://www.carpatica.krak.pl/html_pl/pl_pobr.htm :P

TatRa 

Wysłany: 2004-02-10, 21:06   

krotom napisał/a:
to może teraz co sprawdzonego - wzmacniacz ornitologiczny
http://www.carpatica.krak.pl/html_pl/pl_pobr.htm :P

No tak :!: , a do tego niewielkiego wzmacniacza jeszcze tylko akumulator samochodowy na plecy i jak? kolumnę, wystarczy jedn? bo wzmacniacz jest mono.... :?: :?: :D :mrgreen: :D :mrgreen:

A s? jakie zestawy mniej obci?żaj?ce ręce i plecy ornitologa?

Srokacz 

Wysłany: 2004-02-16, 10:58   

Cytat:
mały jak dla kogo ... żeby dla wspomnianego przez Ciebie raroga nie był tym czym plecak ze stelarzem jest dla CIebie
a fotka pt. aparatura co przedstawia chcesz schwytanym rarogiem sterować????
Z cały szacunkiem (i podziwem dla Twej pomysłowoci)-zostaw poznawanie życia raroga fachowcom i nie wprowadzaj w życie wszystkich swoich "wynalazków"

Lepiej będzie jak mopek usunie ten temat, bo widać forumowicze dobieraj? sobie do głowy co czego nie ma.Aparatura miała służyć tylko do opuszczenia sieci albo pułapki, a nadajniczki to s? specjalne - na stronce z takimi sprzętami ecotone.Może wy pomylelicie że ja chce przywiecić ten nadajnik u szyi raroga :mrgreen: , sterować rarogiem(hehehe) - chyba ja nie ma żadnej pomysłowoci, ale wy za to to macie pomysły :mrgreen: , sterować rarogiem (hehehehehe),zostawcie w spokoju tego ptaka, ptaki trzeba darzyć szacunkiem, widziałem kiedy sztucznego ptaka na sterowanie- tutaj nie widzie przeszkód żeby sobie polatać,ale takie eksperymenty w wydaniu z żywym rarogiem to nie ma nic wspólnego z ornitologi?.

Jaka wogóle miała by być idea takich działań ???, jeli już wymylać to co sensownego.
Po co ptaka bezsensownie męczyć, a jeli chodzi o plecak to co to za porównanie nie stanowił by on dla mnie problemu, bo ja jestem wytrwały i moge sobie tak chodzić 30 km z ciężkim plecakiem.Budki lęgowe nie zamierzam tylko wieszać u mnie w Mogielnicy tylko na większym obszarze, więc napakauje do wózka budek i będe chodzić po różnych wsiach i rozwieszać, albo do roweru sobie przyczepie wózek. TOPk"Wilga"najnowoczeniejsza i najmocniejsza organizacja: Siedziba, Muzeum , Motocykle TOPK"Wilga", krótkofalówki - zasięg 11 km, festwiale, uznanie w oczach wydziału ochrony przyrody Urzędu WojewódĽkiego w Rzeszowie.Możemy patrolować całe Pogórze Karpackie bo mamy do tego sprzęt.Aha jeszczy będziemy robić stacje terenowe i wiele innych, radiotelefon stacjonarny do siedziby kupimy i będziemy porozumiewać się ze stacjami terenowymi i punktami obserwacyjnymi.Tylko spokojnie, potrzeba na kilka miesięcy czasu , kasa z nieba nie leci.

-------------------------------------------------
Entuzjaci alkoholu
Zbierajcie maliiny w polu
Na wódke wam starczy

Ornitologia nie dla was
Tutaj trzeba dojrzałej postawy
Trzeba zawsze przychodzić do pracy

A wy degeneraci dzisiejszego wiata
Nie macie nawet dużego fiata
Narazie jeszcze się jako trzymacie
Ale w końcu się poddacie
Z wódk? na stałe zamieszkacie

Wojciech Sroka

Monika 

Wysłany: 2004-02-16, 11:43   

:roll:

krotom 
administrator
ludź od prądu

Wysłany: 2004-02-16, 11:59   

Srokacz... rozszerzyłe działalnoć w swym TOPK o proabstynenckie kółko poetyckie????

TatRa 

Wysłany: 2004-02-16, 12:11   

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Odpowiedz do tematu