Podejrzewam, że nie tylko ja miewam dziwaczne sny związane z przyrodą (nawet jestem pewien, że innym też się to zdarza - Tetrao dawaj )
Jeden z najzabawniejszych snów przydarzył mi się tej jesieni, kiedy to czeczotki tundrowe zaczęły napierać do Polski w nieprzyzwoitych ilościach. No i śni mi się, że dziarsko maszeruję brzegiem zbiornika Kuźnica Waręzyńska, aż tu nagle zza krzaka wyskakuje.... Jan Maria Rokita z lornetą dyndająca na piersi
No i mówi, że tundrę przed chwilą miał - z kieszonki wyciąga Collinsa i dyskutujemy o cechach
Nie pamiętam dokładnie wszystkich szczegółów tego snu - a nie chcę koloryzować odnośnie tego jak był ubrany etc. M.in. dlatego zakładam ten wątek - na świeżo najzabawniejsze detale nie umkną, a myślę że będzie można nieźle się uśmiać zaglądając do tego wątku...
Ano przyznaje, ja mam bardzo snopęne to przedwiosnie , ewidentnie nie mogę doczekac się wiosny!
Z ostatnich tygodni:
1. przez otwarte okno wpadają mi do pokoju dwa rozkrzyczane jerzyki i spadaja plackiem na dywanie gdzie natychmiast się rozkladają i wysuszają...
Mnie to jednak nie dziwi - miałem mysl w głowie o najwcześniejszym - lutowym stwierdzeniu jerzyków
2. Piknik na trawniku w mojej miejscowości z całą moja rodziną... też na śniegu . Nagle nadlatuja trzy Apus melba i krążą nad baldachimem (:shock:) , który rozłozylismy nad kocem!
Ni z gruszki ni z pietruszki pojawia się też pawelele w tym snie... Niewzruszony obserwuje jerzyki alpejskie po czym wysyła SMSa do PPP (albo do PGL), że ptaki widzi sam i to u siebie na Kuźnicy Warężyńskiej (to chyba sen natchniony historia z Zenkiem K. )
3. Sen z przedwczoraj!
Wychodze z mojej klatki i co widzę? Stado ok. 200 oknówek!!! Znów ta sama mysl - najwcześniejsze w Polsce
Potem widze w środku lasu na śniegu 2 mewy srebrzyste, siodłatą, gęś krótkodziobą i gęsiówke! Nie wiedziałem na co patrzeć... tymbardziej że w tym samym momencie na boisku szkolnym pojawiło się stado flamingów, pelikan i bernikla rdzawoszyja... Nie wiedziałem czemu się przyglądac i się obudziłem!
Miałem ciekawy sen... prez cał ą jego długość jeździłem na nartach.... dziwne bo nigdy w życiu tego na serio nie próbowałem... ale uczucie było ciekawe... wolność - to chyba zima daje się we znaki podświadomości...
_________________ ...Tam, gdzie przedtem w niedostępnych bagnach, kisiały zaraźliwe zgnilizny i jady straszliwe, gdzie w gęstych łozach lęgły się drapieżne wilki (...) tam dziś widać naypyszniejsze łąki i bogate osady przytykaiące do samych brzegów Noteci…
...ale lepszy był motyw z lataniem na gołębiu - przy zachowaniu oryginalnych wielkości obu kręgowców (pticy i mnie)
_________________ ...Tam, gdzie przedtem w niedostępnych bagnach, kisiały zaraźliwe zgnilizny i jady straszliwe, gdzie w gęstych łozach lęgły się drapieżne wilki (...) tam dziś widać naypyszniejsze łąki i bogate osady przytykaiące do samych brzegów Noteci…
Ja pamiętam sen gdzie moja mama była gladiatorem i walczyła na arenie z dwoma dobermanami ! była ubrana jak gladiatorzy w Asteriksie (pewnie stąd sen) Arena miała może metr na metr ale tysiące ludzi się tam mieściło i stała na plaży gdzieś nad polskim morzem...
To był tak abstrakcyjny sen że go do teraz pamiętam, choć był bardzo dawno temu!
Ciekawe jest to, że w snach dzieją się czasem tak absolutnie abstrakcyjne rzeczy, ale nikt się temu w śnie nie dziwi
pamiętam że miałem też sen w którym cała moja łazienka była obrócona o 180*. wszystkie sprzęty były na przeciwległych ścianach itp.
W śnie mnie to nie dziwiło, ale jak się obudziłem to coś mi nie grało
Na Panowie sny macie HC (zwłaszcza ryby z Billem i mama-gladiator )
Ja dziś miałem taki lightowy - mianowicie wracałem rowerem z terenu i jechałem przez jakiś ryneczek, a tam po kostce brukowej na tymze rynku ok.10 łabędzi krzykliwych drepce i nieśmiało się odzywa...
A mnie dzis w jakims cudownym miejscu dopadla ptasia grypka zlapana od martwego blotniaka i kilku kwiczolow. Na dodatek zarazilem jakiegos dzieciaka... rany!!! W Toruniu ostatnio nie bylem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum