FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
Google  

Poprzedni temat «» Następny temat
Przykłady żenującej edukacji
Autor Wiadomość
bodzishek 
KPStUJ

Wysłany: 2007-12-30, 16:42   

rudzik jak trza!!
papur ruszaj w teren, a nie pisz głupot:)

Cinksia 

Wysłany: 2007-12-30, 16:49   

Papur napisał/a:
nie wiem ale ja myśle że masz zły podpis pod zdjęciem "rudzik jako bogatka" ja myśle że to podróżniczek ale może mi sie tylko wydawać

To rudzik. Na 100% ;-)

kaczyk717 

Wysłany: 2007-12-30, 19:14   

Papur napisał/a:
wydawca jest głupszy od mojego kumpla Dindek powiedział na Hełmiatke że to głowieńka

a ty na 100% rudzika ze to podrózniczek
no ale kazdy moze sie pomylic

Marcin D. 

Wysłany: 2007-12-30, 20:17   

Cytat:
ale może mi sie tylko wydawać

Nie może się wydawać! Trzeba być pewnym!

Syriusz 
Damian Kurlej

Wysłany: 2007-12-30, 22:07   

No stary, to żeś się popisał, przyganiał kocioł garnkowi a sam smoli ehhh....
A tak w ogóle moim skromnym zdaniem pomylić hełmiatkę z głowienką to dla początkującego ptasiarza żaden obciach

Wiktoria 
Młody przyrodnik

Wysłany: 2008-01-13, 12:52   

Syriusz napisał/a:
A tak w ogóle moim skromnym zdaniem pomylić hełmiatkę z głowienką to dla początkującego ptasiarza żaden obciach

Też mi się tak wydaję. Trudniej raczej pomylić rudzika z podróżniczkiem, ale to tylko moje skromne zdanie ;)

Kamil 
K.B.

Wysłany: 2008-01-14, 19:12   

Jako że ostatnio zacząłem się bardzo interesować Kraską,to poszukałem sobie w pewnej mojej książce przyrodniczej czy czegoś o niej tam nie ma ;-) No i znalazłem
Cytat:
W poważnym niebezpieczeństwie znajdują sie też egzotycznie upierzone kraski,zamieszkujące dziuple w rozległych lasach
:roll: Sam wiem że kraska to ptak terenów półotwartych nawet na stronie poświęconej ochronie kraski jest napisane:
Cytat:
Kraska to ptak, który unika zwartych kompleksów leśnych
:?

Logan 
moderator

Wysłany: 2008-01-18, 08:50   

przykłady żenującej edukacji w wydaniu MEN :]

"Ssaki pochodzą od ptaków" - bzdury w szkole

BeaJolKa 

Wysłany: 2008-01-29, 19:00   

strona internetowa gorzów24.pl :/ jak to krogulec został orło-myszołowem :shock:

Cytat:
Sklep obuwniczy przy ul. Składowej 11 został dziś sparaliżowany przez... myszołowa.

Dziś około godziny 10.00 Barbara Fałendesz zobaczyła w sklepie dużego ptaka. Zwierze wystraszyło klientów jak i pracowników. Pani Barbara próbowała uzyskać pomoc od wielu osób. Kontaktowała się m.in.: z Towarzystwem Opieki nad Zwierzętami, Urzędem Miasta, Strażą Pożarną i firmą Paraj.

Na jej wezwanie o pomoc zareagowała jedynie firma Poraj, która wprawdzie problemu nie rozwiązała, ale próbowała.

- Przysłali faceta z podbierakiem na ryby ale niestety nie udało mu się złapać ptaka - mówi Barbara.

Sufit sklepu jest na wysokości 8 metrów. Mężczyzna, który próbowała złapać ptaka w locie stwierdził, że ten lata zbyt wysoko. Jak tłumaczy pani Barbara strażacy nie zareagowali najprawdopodobniej ze strachu, że mogliby zrobić krzywdę zwierzęciu pod ochroną.

- Podejmujemy pierwsze kroki. Jesteśmy w kontakcie z weterynarzem, z Parkiem Narodowym. Nie chcemy żeby zwierze zostało skrzywdzone także musimy wszystkie procedury przejść. Trudno powiedzieć czy jeszcze dzisiaj uda nam się usunąć ze sklepu tego orła - wyjaśnia Grzegorz Rojek, rzecznik prasowy Straży Pożarnej.

- Niech poczekają do jutra, orzeł osłabnie i wtedy będzie łatwiej go złapać - powiedziała Elżbieta Pajdzik, która kilka miesięcy temu samodzielnie usunęła z mieszkania 300 nietoperzy.

Po interwencji reporterów portalu gorzow24.pl Straż Pożarna i służby weterynaryjne zainteresowały się sprawą i przyspieszyły swoje działania. Pomógł też Leszek Rybka, naczelnik wydziału gospodarki komunalnej, który od nas dowiedział się o incydencie z myszołowem.

O godzinie 16.00 pracownicy sklepu obuwniczego wciąż czekali na pomoc w usunięciu ptaka. W dodatku do środka wleciał wróbel, którego zaatakował myszołów. Po kilku godzinach straż podjęła się pomocy w usunięciu zwierzęcia.

źródło

Ostatnio zmieniony przez BeaJolKa 2008-01-29, 19:04, w całości zmieniany 1 raz  

BeaJolKa 

Wysłany: 2008-01-29, 19:07   

Namor, wysłałam im sprostowanie z odpowiednim komentarzem, ale jeszcze nie widze zmiany, ot dziennikarze orły , sokoły.... :tup:

Michu 

Wysłany: 2008-01-29, 20:04   

BeaJola napisał/a:
Namor, wysłałam im sprostowanie z odpowiednim komentarzem, ale jeszcze nie widze zmiany, ot dziennikarze orły , sokoły.... :tup:

Norma niestety... Dziennikarze często robią takie i czasem większe gafy :/ Dobrze, że tego krogulca nie nazwali na przykład orłem przednim :-D

Pozdr

nurek 
moderator
Tomasz Kosut

Wysłany: 2008-02-17, 17:17   

W marcowym Focusie (str. 68) artykuł o cierpliwości wśród zwierząt i tamże fotka orzechówki popielatej Nucifraga columbiana i podpis: "Wyjątkowo cierpliwą orzechówkę popielatą można spotkać także w Polsce." :]

WojtekG 

Wysłany: 2008-02-17, 17:59   

http://www.ptaki.net/wiosna05/photos/photo_10.php

Czy mi się zdaje, czy ten kwiczoł to śpiewak... :?

Michu 

Wysłany: 2008-02-17, 19:51   

WojtekG napisał/a:
http://www.ptaki.net/wiosna05/photos/photo_10.php

Czy mi się zdaje, czy ten kwiczoł to śpiewak... :?

Śpiewak, mimo, że zdjęcie kiepskie i trzeba było się przy większym powiększeniu dłużej w nie pogapić. :grin:

To tylko kropla w morzu błędów w sieci. Wystarczy wrzucić w google.com grafika jakiś gatunek ptaka po polsku a najlepiej po łacinie i zobaczyć co się tam wyświetla pod tą nawą. Często można znaleźć różne błędy tyle, że to wymaga posiedzenia i poprzeglądania stron i fotek.

Pozdr

Wychuchol 

Wysłany: 2008-03-12, 13:31   

Tutaj jest artykuł o bobrze w centrum Gorzowa, ale najlepsze jest zdjęcie ptaka w dziupli z podpisem:

A na warszawskim Żoliborzu obudziły się szpaki. :-D
Tytuł artykułu to "Wiosna budzi zwierzynę" ...

http://www.tvn24.pl/0,1542044,wiadomosc.html

Odpowiedz do tematu