Witam!!!!
Zaglądam tu od ok. roku. Sporadycznie cosik napiszę, ale w większości szukam odp. na nurtujące mnie pytania:) Bardzo dużo można się od Was dowiedzieć-Szacun! Na studiach tyle się nie nauczę...
Jak tu trafiłam? Szukałam info o pewnym torfowisku, no i znalazłam! Od tego czasu przeglądam co nieco, chyba najwiecej wiem z dziedziny botanicznej i w tym kierunku chcę się rozwijać, ale kolega Numenius zainteresował mnie wszelkim ptactwem:) i stąd jade na obóz KULINGA! Myślę że wiele się nauczę. Trochę śmiesznie, bo piszesz z kimś na forum, a okazuje się że to Twój znajomy:) Tak mi sie przydarzyło z Numeniusem heh Może jeszcze kogoś znam? Obecnie zasiedlam Bydgoszcz, ale jak mam tylko wolne to od razu ruszam do domciu rodzinnego na łono natury:)
Nie ukrywam że obco się tu cały czas czuję, dlatego może po tym poście się ośmielę i będe pisac więcej, no i zadomowię się!
I jeszcze skąd ksywa... nazwano mnie tak jak prowadziłam zajęcia na torfowisku, może kiedyś Wam siorbka pokażę hehe
_________________ "...i rosnąć w górę i w głąb, by triumfalną zielenią zaszumieć w końcu jak dąb zwycięstwa..."
W takim razie najwyższy czas się rozgościć, czuj się jak u siebie w domu
Siorbek napisał/a:
ale kolega Numenius zainteresował mnie wszelkim ptactwem:)
Kolega Numienius wprowadził cię na właściwą ścieżkę Ta cała zielenina to szatańska sprawa (czarnuszka zapewne o tym dobrze wie, dlatego ją tak do tych roślinek ciągnie )
Cześć,
jakiś czas już przeglądam Wasze informacje i na wstępie może tylko tyle, że jestem pod wrażeniem wiedzy jaka przepływa przez to zacne forum. Ocean.
Mam nadzieję, że, jak się to mówi, nie będę tylko brał ale i dam coś od siebie
Witam
Trafiłem tu dzięki google.
Coś z ankietą jest nie tak bo zaznaczyłem 1 odpowiedź i nie chce mi głosu zaakceptować
To jest mój pierwszy post na tym forum
witaj foreesto,
Ja jestem od ponad roku forumowiczem, ale jakos nigdy nie mówilem jak się tu znalazłem.
Od wielu lat jestem poszukiwaczem żmij zygzakowatych. I od dwoch lat czesto przebywam nad jeziorem piaseczno. Pewnego dnia spotkałem tam moją ulubioną żmiję! I chcialem znalezc odpowiedz czy jest to ich stałe siedlisko, czy moze poprostu zabłąkała się jedna. I znalazlem to forum jak i odpowiedz Juz się tu zadomowilem a "moje" zmije czasem tam spotykam.
Pozdro
No cóż. Myślę że dostałem się tu nietypowo. Był piątek wieczór. Plan zdjęciowy do "Detektywów", na zamku w Tenczynie kręciła się grupka "turystów" jak się domyślałem, po zamienieniu słowa z dwoma przemiłymi dziewczynami (jedna ma chłopaka ) wróciliśmy do zdjęć, spadł jednak wielki deszcz i schowaliśmy się w ruinach, gdzie jeden z forumowiczów zaproponował mi wódkę a wszyscy przytulili bo było mi zimno (albo próbowali uciec przed deszczem, ale wolę sobie to tłumaczyć w ten pierwszy sposób- ludzka nadzieja ;P ) . Wypiłem więc łyczka wódki, zaproponowano mi zostanie na noc, ale niestety nie miałem przy sobie żadnych bagaży i byłoby mi dość zimno A na następny dzień musiałem być rano w Krakowie. Jednak obiecałem że zarejestruję się tutaj i dam się namówić na kolejny zjazd. Ktoś mnie prosił o zdjęcie aby zidentyfikował mnie (że ja to ja) daję najaktualniejsze poniżej:
Mam nadzieje że jestem podobny, a jak nie to inna opcja:
Dziękuję za towarzystwo podczas ulewy i pozdrawiam :* W odpowiedzi na pytanie PW mopka, oczywiście że dam znać jeśli będę wiedział kiedy będzie ten odcinek.
"Poza gospodarczym wyrachowaniem leśnik musi mieć także i szerszy, przyrodniczy punkt widzenia; powinien mieć również na względzie wartość materialnie niewymierną, jaką jest piękno i urok lasu..." W. Koehler, 1961.
Na następny zjazd postaram się "zjechać" W przenośni i w przenośni Dajcie tylko znać, na forum ciągle trudno a w zasadzie po prostu trudno się odnaleźć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum