Wysłany: 2008-09-21, 10:13 Pilna prośba o szybką radę
Witam serdecznie wszystkich, zwłaszcza Warszawiaków i mieszkańców okolic Warszawy.
Mam bardzo pilne pytanie i nie ukrywam, że liczę na pomoc. W dniu jutrzejszym w godzinach porannych muszę się dostać samochodem do Warszawy, a konkretnie do Międzeszyna na ulicę Żwanowiecką. Będę jechał od Katowic 8-ką i teraz moje pytanie. GPS kieruje mnie przez centrum, a mianowicie ulicami - Grójecką, Wawelską, Armii Ludowej, przez Most Łazienkowski, Ostrobramską, Płowiecką i dalej w stronę dzielnicy Wawer. Zastanawiam się jednak, czy w poniedziałek rano będzie to trasa przejezdna. Muszę być na miejscu przed 9.00, a biorąc pod uwagę, że planuję wyjazd z Katowic o 4.00 to zakładam że w Wa-wie będę między 7.00 a 8.00.
Zastanawiałem się jeszcze nad inną opcją, a mianowicie nad skręceniem w Mszczonowie na drogę nr 50 i jechanie przez Grójec i dalej na Górę Kalwarię, tam przejechać przez Wisłę i dalej już do góry na Międzeszyn. Wedlug GPS-u to tylko 25 km więcej, no ale niestety GPS nie da informacji o przejezdności dróg i korkach w tamtym rejonie.
Bardzo proszę o wszelkie rady. Będę wdzięczny
_________________ FACTA NON PRAESUMUNTUR, SED PROBANTUR
Faktów się nie domniemywa, lecz je udowadnia
Nie jedź przez Warszawę, wybierz drogę przez Górę
Kalwarię i dalej przez Wisłę. Do Góry Kalwarii wjedz od południa. Jak wybierszesz wjazd od zachodu utkniesz w korkach z TIRami.
Nie jedź przez Warszawę, wybierz drogę przez Górę
Kalwarię i dalej przez Wisłę. Do Góry Kalwarii wjedz od południa. Jak wybierszesz wjazd od zachodu utkniesz w korkach z TIRami.
Hmmm... dzięki wielkie, ale czy mówiąc "od południa" masz na myśli, że powinienem z Grójca zjechać z 50 na Warkę na 730, a potem z Warki na północ 79 na Górę Kalwarię
_________________ FACTA NON PRAESUMUNTUR, SED PROBANTUR
Faktów się nie domniemywa, lecz je udowadnia
Tak, do Góry Kalwarii należy wjechać drogą 731/79 od Warki. Do Warki skręcić z Falęcic w drogę 731.
Przed mostem w Górze Kalwarii tworzą się korki na rondzie. Główny zator jest na kierunku wschód-zachód dlatego na to rondo lepiej wjechać od południa.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum