FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
Google  

Poprzedni temat «» Następny temat
kupię / sprzedam
Autor Wiadomość
zygmunto 

Wysłany: 2007-12-24, 19:42   

ok, Ty miałeś darmo, ja nie.

Kamil 
K.B.

Wysłany: 2007-12-24, 21:12   

Ja bym z chęcią nabył książkę "Awifauna Polski. Rozmieszczenie, liczebność i zmiany” Ludwika Tomiałojcia i Tadeusza Stawarczyka,w rozsądnej cenie(ok.50zł),bo te na Allegro są za drogie-od. 150zł w górę :/ :roll:

xhardcorex 
Jerzy Jeż

Wysłany: 2007-12-24, 21:48   

zygmunto napisał/a:
Ty miałeś darmo, ja nie
:]
a co się stało, że wysprzedajesz całe zasoby, wyjeżdżasz do Irlandii :?:

zygmunto 

Wysłany: 2007-12-24, 22:06   

xhardcorex napisał/a:

a co się stało, że wysprzedajesz całe zasoby, wyjeżdżasz do Irlandii :?:

raczej pozbywam się tego co już przeczytane, poznane itp. Oczywiście najciekawsze pozycje sobie zostawiłem. W domu ciasno i trzeba robić miejsce na nowości. Pzdr

batosai 
Pandion haliaetus

Wysłany: 2007-12-24, 22:35   

Kamil napisał/a:
rozsądnej cenie(ok.50zł)

Nowa kosztowała 35 za dwa tomy :shock:

Poza tym... po cholerę Ci to? Chłopie w Twoim profilu wyczytałem, że masz 15 lat. I moim zdaniem przez najbliższe 6-7 lat Ci się w ogóle nie przyda. Dopiero jak pójdziesz na studia to czasami do niej zajrzysz. Jak chcesz to mogę Ci zeskanować pare stron, zebyś zobaczył jak to wygląda. Masz mapkę z występowaniem danego gatunku i potem wypisane datami gdzie, w jaki sposób i kto obserwował/badał populację danego gatunku w zależności czy to rzadki, czy pospolity gatunek.

Przykładowo o czapli złotawej jest napisane jaki ma u nas status i że pierwszy raz stwierdzona w '94 roku na stawach Bugaj koło Zatora i potem po kolei 6 obserwacji podane (gdzie i kto widział- ile sztuk) i koniec.

Z kolei o czapli siwej jest podane dokładne rozmieszczenie gdzie gniazdują- czyli gdzie ile sztuk teraz, kiedyś itd. Ocena liczebności i trend- czyli ile par jest teraz, było kiedyś, ile się spodziewają, ze bedzie. Jakie środowisko preferuje- czyli jaki % żyja tu i tam. Troche o wędrówkach i zimowaniu. Wszedzie podane dokałdne liczby. Czyli ile tych czapli zimuje tu i tu, a ile tam (i kto to zbadał). Ile tych czapli skąd i gzie przelatuje i w jakim miesiacu (i kto to zbadał). I tak o większości polskich pospoliciuchach ;) Czasem dodana jest mapka. Czasami wykres... Czysta ekologia.

Jakbyś w tym roku pisał licencjat np. na ZEPie we Wrocku to ta ksiazka byłaby Ci na wagę złota. Jakbyś robił magisterkę, doktorat... cokolwiek zwiazanego z ekologią ptaków- też byłaby Ci bardzo potrzebna. Ale teraz... wydaj tę kasę na coś co Ci się przyda- bo Awifauna Polski naprawdę nie będzie Ci potrzebna i tylko bedzie sie kurzyć na Twojej półce. A w momencie jak pójdziesz na studia- wtedy bedzie jakieś podobne, ale nowsze i aktualne wydanie i wtedy kup.

Kamil 
K.B.

Wysłany: 2007-12-24, 22:41   

batosai napisał/a:
rozsądnej cenie(ok.50zł)

Nowa kosztowała 35 za dwa tomy
biorąc pod uwage ceny z Allegro to 35 zł to za darmo ;)
batosai napisał/a:
I moim zdaniem przez najbliższe 6-7 lat Ci się w ogóle nie przyda
hmm w sumie to może masz rację kupię nowsze wydanie a tak naprawdę to interesuje mnie najbardzije tylko kilka gatunków :roll: ale jak bym znalazł za 35 zł ;)
batosai napisał/a:
Jak chcesz to mogę Ci zeskanować pare stron, zebyś zobaczył jak to wygląda.
Jeżeli jesteś chętny to bardzo bym prosił,szczególy zaraz na priv ;-)

Kamikazi 
moderator

Wysłany: 2008-04-13, 18:25   

Witajcie!

Mam do oddania:

- sprawną drukarkę atramentową Hewlett Packard Desk Jet 640c (Używałam jej pod XP, pod Vistą może już nie być sterowników).

- sprawny Skaner Mustek Bear Pow 2400 (używany pod XP).

- monitory 15" (stary złomik) i 19" ( NEC Multi Sync FE770, rocznik 2002, może jeszcze pociągnie ;) )

Jak komuś się przyda to zapraszam na PW.

Pozdrawiam,

.

[Ptasi Azyl] [STOP] [Galeria zdjęć] [Galeria rysunków] [Niecodziennik]

Hunt 
moderator
Sławomir Rykiel

Wysłany: 2008-04-13, 19:40   

Kamikazi, poszło PW...

goblinek 

Wysłany: 2008-05-11, 20:08   

Kiedyś już tę książkę wystawiałam na Allegro, może tym razem ktoś się skusi:

LINK DO AUKCJI

COLLINS BIRDS - A COMPLETE GUIDE - przewodnik po awifaunie Europy wydawnictwa Collins (2005).
Jest to solidnych rozmiarów książka, idealna do poczytania w domowym zaciszu (z uwagi na rozmiary i wagę blisko 2 kg - nie jest to przewodnik terenowy!). Oprócz rysunków szat i świetnych zdjęć oraz opisów cech ptaków zawiera także ciekawostki z ich życia, których nie znajdziemy w zwykłym przewodniku terenowym typu Jonsson.

Sprzedaję, bo mam dwa :)

W razie pytań chętnie odpowiem :)

arek3808 

Wysłany: 2008-07-14, 21:09   

Witam kupiłem lunete celestrona ultima 100ed ale do obserwacji samolotów ale jak dlamnie ma słabe przybliżenie i chce ją sprzedac taniej niz w sklepie jesli ktos jest chetny to prosze dzwonic 512512685
mam ją miesiąc dopiero na gwarancji

jurek1988 

Wysłany: 2008-08-01, 17:46   Deski różne

Oddam różnych rozmiarów deseczki. Eleganckie na budki dla ptaków, dla nietoperzy to nawet rozmiarem wycięte. Robię z nich budki, ale już nie wyrabiam z czasem, bo odpadów(tych właśnie, które chcę oddać) wciąż przybywa i zaczynają się psuć.
Komuś na pewno się przydadzą, często widzę fotki budek- samoróbek z naprawdę byle jakich desek.
Więc jeśli ktoś będzie się wybierał do Białowieży, to mieszkam właśnie w tamtym rejonie podlaskiego. W okolicy Siemiatycz. Do bagażnika spoko wejdą.
GG w profilu, a tel to 500874306.

O i deski są grubości 2,2 cm, szerokości 10,5 i długości od 20 do 80 cm.
Ostatnio zmieniony przez jurek1988 2008-08-01, 17:51, w całości zmieniany 1 raz  

green_day 

Wysłany: 2008-08-09, 14:51   Luneta do sprzedania

Sprzedam lunetę firmy Alpen o dużym zoomie 30-90x90. Nadaje sie świetnie do obserwacji natury (ssaków, ptaków) a także różnych oddalonych obiektów. Duży zoom pozwala na obserwacji z dużej odległości. Luneta powiększa 30 - 90 razy. Dołączam pokrowiec, w którym można także obserwować podczas niepogody. Luneta jest łatwa w obsłudze. Jest ona bardzo krótko używana. Brałem ją w teren tylko 5 razy. Dołączam także mały statyw stołowy. Więcej informacji mogę podac na email lub na PW. Wysyłam pocztą, jako paczkę delikatną na warunkach szczególnych.

Zdjęcia:

Podczas deszczu można wysunąc przód co chroni optykę przed wodą:

Malutkie pęknięci, prawie niewidoczne, na nic nei wpływa ujemnie, od nowości:

Pokrowiec:

Podczas żłych warunkó atmosferycznych można obserwowac takze trzymajac lunetę w pokrowcu:

Na podłączenie do startywu także jest otwieranie w pokrowcu:

Cena: 300zł + wysyłka około 20zł.

jahod 
nosicielka Malinki

Wysłany: 2008-08-12, 09:29   

A ja mam do spieniezenia butki wspinaczkowe triop rap koloru szaro-niebieskiego w rozmierze 38, czyli na zgrabna damska nozke :)

Uzywane pare razy, glownie w tym slynnym rezerwacie, ktorego strzeze for i jego praktykantki. Sa niepozozciagane i nie maja niezniszczona podeszwe, bo nie lazilam w nich po ziemi :P
Gdyby ktos byl zainteresowany to zapraszam na gg, cena to jakies 150 zl - ale oczywiscie jestem otwarta na propozycje.

Sprzedaje bo zepsula mi sie nozka i juz raczej nie bede mogla sledzic z bliska zycia intymnego zanokcic :/

batosai 
Pandion haliaetus

Wysłany: 2008-08-13, 19:08   

Moze nietypowo...

Mam na zbyciu combo gitarowe Roland Cube 60X. Jeszcze na gwarancji. Najchętniej bym zamienił na jakis mniejszy z jakąś rekompensatą. Najlepiej na Rolanda Cube 30X albo Line6 30W. Również odsprzedam, cena to 1000zł.

Powód jest taki, ze chce kupić sobie bas i do tego też wzmacniacz potrzebuję osobno. Nie mam miejsca na duży i mały, wolę dwa mniejsze :-D Poza tym za glośny jak do bloku jest 60 wattowy wzmacniacz...

Moje namiary:
batosai@o2.pl gg: 5989045, 792 645 053 :-D

okretka 

Wysłany: 2008-08-21, 12:50   "Przyroda polska"

Pozbędę się archiwalnych numerów miesięcznika "Przyroda polska".
Moja propozycja dotyczy numerów:
8/2006, 9/2006, 10/2006, 11/2006, 12/2006, 1/2007, 2/2007.
Zainteresowanych proszę o kontakt mailowy: okretka@o2.pl

Odpowiedz do tematu