FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
Google  

Poprzedni temat «» Następny temat
Jaki samochód w teren
Autor Wiadomość
for 
moderator
Zgórmysyn

Wysłany: 2008-04-04, 07:21   

to ja pochwale sie swoim autkiem ktorego wlascicielem jestem od 3 tygodni :]
suzuka swift :]

maj kar.jpg
Plik ściągnięto 18 raz(y) 47.66 KB

Kess a jednak ural istnieje :]

Logan 
moderator

Wysłany: 2008-04-04, 08:57   

Corvus napisał/a:
w roku w bardzo trudnym najczęściej nadbużańskim nadrzecznym terenie.

Corvus napisał/a:
nad bugiem.JPG

cos przesadzasz :] autko wcale nie wyglada jakby jezdzilo po terenie - jest ZA CZYSTE :-D raczej jakby ktos nim przyjechal na dzialke na grilla ;)

Cytat:
to ja pochwale sie swoim autkiem ktorego wlascicielem jestem od 3 tygodni
suzuka swift

to ja wrzuce prawdziwa fotke auta fora (z tylu deskorolka dla Soni :] )

auto_fora2.JPG
Plik ściągnięto 13 raz(y) 42.19 KB

Corvus 
moderator
..ichtio-mod...

Wysłany: 2008-04-04, 09:14   

Logan napisał/a:
cos przesadzasz autko wcale nie wyglada jakby jezdzilo po terenie - jest ZA CZYSTE

wtedy akurat nie było ciężkiego terenu. ino łączka i gruntowa wyboista droga.......

a ostatnio miałem okazje śmigać "rasowcem"........ terenowy nie z nazwy tylko z przeznaczenia........ land rover defender... ;)

Wychuchol 

Wysłany: 2008-04-04, 09:16   

Co do autek w teren, to ja od 7 lat jeżdżę Astrą kombi, mam wrażenie że jak na osobówkę prześwit ma nie najgorszy, jeszcze nigdy nie zawisłem. Oczywiście x razy kamień w podwozie zaliczyłem. Kombiaki mi pasują bo masę miejsca na bagaż i np. można wozić non stop sprzęt typu spodniobuty, gumiaki itp. Natomiast doskwiera mi brak napędu na 4 koła, 3 razy utknąłem parkując na oblodzonym garbie (wjeżdżasz z rozpędu przodem, przednie koła stają za garbem i już się nie da wyjechać. Teraz w takich miejscach parkuję tyłem.) Raz zakopałem się w śniegu. Natomiast czarę goryczy przelało uwięzienie w Krywem nad Sanem w Bieszczadach w październiku 2007 - zjechałem w dół, ale pod górę już się nie dało, po pół godzinie walki paliło się sprzęgło i musiałem dać sie nazajutrz wyholować terenówce.

Tak wiec teraz moje marzenia oscylują wokół Subaru Forestera lub Suzy Vitara.

Nawiasem mówiąc takie trochę offroadowe ;) trasy pokonuję codziennie z Piaseczna do Warszawy, bo wyjeżdżam zawsze na styk a Puławska zakorkowana na maksa. Tak więc na trasie 20 cm koleiny, bajora itp. Czasami wyprzedzam na wybojach jakieś terenówki, bo etap dbania o samochód mam już za sobą :cool: (hm, czy ja wogóle kiedyś o niego dbałem ... biedaczek :roll: )

Ptyś 

Wysłany: 2008-04-04, 10:33   

no ta ja sie przyznam :idea: :twisted: miska olejowa walnieta ale zakleiłem dziurę aluminiowym kawałkiem blachy{4mm grubości} na poksylinę i już 2 lata jest dobrze :-D :>

Kejbii 
moderator

Wysłany: 2008-04-05, 14:29   

for napisał/a:
suzuka swift

a w tej suzuka kieruje Twoja suka ? :mrgreen:

[takie tam do częstochowskiego rymu, NMSP]

[ Komentarz dodany przez: nurek: 2008-04-05, 21:14 ]
Coś ostatnio często nie możesz się powstrzymać... :> :]

influence 

Wysłany: 2008-04-06, 21:02   

Ja czasami musze popracowc w terenie (stawiam tablice edukacyjne na sciezkach dydaktycznych itp.) Poruszam sie wtedy takim potworem jak na zdjeciach (w zasadzie poruszalem, bo od jakiegos czasu stoi i czeka na nowa pompe hamulcowa)...

W terenie sprawuje sie swietnie, szczerze polecam, ale do zwyklej jazdy nadaje sie mniej wiecej tak samo jak traktor.... ;)

uaz1.jpg
Plik ściągnięto 22 raz(y) 131.34 KB

uaz2.jpg
Plik ściągnięto 20 raz(y) 143.92 KB

antony 

Wysłany: 2008-09-22, 21:26   Jakie najlepsze auto w teren

Średnio się znam na autach, a kupiłem ziemię do której jest ciężki dojazd szczególnie zimą i potrzebuję rasowej terenówki. Co polecacie. Najlepiej używaną. Tak do max.40.000?

nagor 

Wysłany: 2008-09-22, 22:36   

trudno ci coś doradzić gdyż w sumie jakiej zaproponowałeś mieści się dużo rożnych propozycji. może jak byś jakoś swoje oczekiwania skonkretyzował wyłoby łatwiej np. jaki silnik(benzyna czy diesel), jaki duży samochód itp.

batosai 
Pandion haliaetus

Wysłany: 2008-09-22, 22:53   

Land Rover Defender- 10-letni mieści sie w 40 tys. Nie do zajechania- można nim drzewa zwalać :-D

A i jeszcze jedno... odpuść sobie wszelkie SUVy. Czyli samochody terenowate- kalsyczny przykład to wszystko co wyszło spod stajni SSang Yong. To tylko wygląda jak terenówka, ale nia nie jest. Może i faktycznie byłoby łatwiej Ci dojechać do Twojej ziemi SUVem niż zwykłym autem, aczkolwiek takie auta nie sa przystosowane do klasycznej terenowej jazdy. Mają wyglądac jak terenówka, ale jeźcić po asfalcie w miastach (złośliwi twierdzą, ze klasa SUV powstała by okiełznać polskie drogi :-D )

krotom 
administrator
ludź od prądu

Wysłany: 2008-10-23, 10:04   

batosai napisał/a:
[...]odpuść sobie wszelkie SUVy. Czyli samochody terenowate- kalsyczny przykład to wszystko co wyszło spod stajni SSang Yong. To tylko wygląda jak terenówka, ale nia nie jest. Może i faktycznie byłoby łatwiej Ci dojechać do Twojej ziemi SUVem niż zwykłym autem, aczkolwiek takie auta nie sa przystosowane do klasycznej terenowej jazdy. Mają wyglądac jak terenówka, ale jeźcić po asfalcie w miastach (złośliwi twierdzą, ze klasa SUV powstała by okiełznać polskie drogi :-D )
a ja właśnie usilnie przymierzam się do zakupu SUVa jakim jest Toyota RAV4 w wersji I (I dlatego że tylko ta seria była 3 drzwiowa, a taka mi jest potrzebna bo inaczej mi sie do garażu nie zmieści, poza tym nie chce bujać się wielką kolumbryną) po za tym I ma blokade napędu na stałe a nie dołączaną (nie wiem za bardzo co to znaczy ale z tego co czytałem tak jest lepiej :) ) i ogólnie ma mniej elektroniki w sobie (choć mało w niej miejsca niestety :? ).
Potrzebuje auta które poradzi sobie czasami w trudniejszym terenie ale głównie będzie jeździł po szosie. Szukam takiego do 20 tysiaków (i żeby miał już gaz). W mej specyfikacji wymagam jeszcze haka i orurowania. Nie chce klimy ani skóry w środku :P . Droższego auta szkoda byłoby mi wpuścić w leśną drogę gdzie maliny szurają po drzwiach.

To jak, ma ktoś coś takiego do opchnięcia :?: :tup:

stare przysłowie pszczół mówi:
Nie pozwalaj wycinać lasu! Kto wie, może kiedyś będziesz musiał zostać partyzantem!
:cry: Winer'owi... Q pamięci :(

batosai 
Pandion haliaetus

Wysłany: 2008-10-23, 14:52   

Ok, podałeś specyfikację SUVa, taki Ci pasuje i bedzie dla Ciebie idealny (szczegłonie stary RAV4, bo sam chciałem takiego kupić, tylko egzaminatorzy z WORDa jakoś odsuwają w czasie moje plany zakupu auta ;) ). Antony chciał rasowa terenówkę i moim zdaniem taka RAVką by sie nieco rozczarował...

Odpowiedz do tematu