Eee...8 GB RAM?? - z tego co wiem,windows widzi tylko ok.2,5 - 3 GB - nie potrafi ( jeszcze ) wykorzystać więcej pamięci - nie ma też żadnej gry,która by tyle pamięci wykorzystywała - Assassins Creed miał wykorzystywać 3 GB,ale kod gry został zoptymalizowany - jedyna gra która wymaga nawet 4 GB to Age of Conan - ale to jest wynik słabej optymalizacji a gra jest na razie b.zabugowana i jest sporo błędów graficznych.
Ja lubie grac w calą serię Gothic, GTA, oraz need for speed
P.S dla miłośników NFSów wchodzi nowy NFS: Undercover
szczegóły na stronce need for speed: http://www.needforspeed.pl/news.php
Czy ktoś ma grę '' Helikopter w ogniu'' pilnie poszukuje..!!!???
Gra już taka starsza ale mi sie podoba..!
_________________ Pozdrawiam Eryk
(Szukajcie mnie w Borach Dolnośląskich)
Między błotami swój żywot prowadzi
Kulig, na długich przeto nogach chodzi.
Nie wdzięcznym, ale głośnym krzyczy głosem
Pokiwając na wsze strony nosem".
Mateusz Cygański
Eee...8 GB RAM?? - z tego co wiem,windows widzi tylko ok.2,5 - 3 GB - nie potrafi ( jeszcze ) wykorzystać więcej pamięci - nie ma też żadnej gry,która by tyle pamięci wykorzystywała -
To jest komp na przyszłość.Vista widzi więcej niż te marne 8.Może nie wykorzystuję ale na dwa monitory,starcza.
Slyszalem, i nie wiem czy jest to prawda, ze Crysis na najwyzszej grafice i detalach nie odpali na XP, lub bedzie sie przycinac nie zaleznie od komputera. Ale obecnie
terazniejsze gry nie potrzebuja Visty.
WinXP zobaczy nawet 8gb ram, tylko musi być w wersji x64 8) Na moim sprzęcie CRYSIS w rozdziałce 1280x1024 ciął jakieś 45 FPS, więc szło patrzeć. No i mam XP...
Poza tym... a co, przyznam się, ostatnio, żeby się odprężyć, wróciłem do przeszłości Painkiller, Painkiller BOOH oraz NFS 2 Underground. Na inne nie mam czasu
to ja mam XP, 2 GB RAM, radeona x1650pro 512 MB DDR2, Athlona 64 dwurdzeniowego 4000 z taktowaniem 2,1 i dysk Sata 160GB i mi Crysis śmiga na średnich detalach z grafiką dopasowaną do monitora 1024/768 i sie nie tnie, a na najlepszych detalach z najwyzsza rozdzielczoscia tez mi odpala ale sie tnie i tak dobrze jak na takiego kompa
A i mam pytanie, czy karta graficzna GeForce 880GT obciazy Crysis na najlepiej ustawiona gre jesli chodzi o grafike i rodzielczosc, bez przycinania gry?
Słyszałem,że wersja 64 bitowa jest dużo lepsza,niż 32 bitowa - dużo lepiej wykorzystuje np.dwurdzeniowe procesory.
Co do grafiki,to ja się zastanawiam nad ATI RADEON 4870,ale jeszcze nie widziałem tego modelu w ofercie żadnego sklepu - no i kasy,brak - zmieniłbym jeszcze procka na AMD ATHLON 64 X2 6000+,którego można podkręcić co ponoć da ok.50% wydajności w grach,więcej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum