_________________ ...Tam, gdzie przedtem w niedostępnych bagnach, kisiały zaraźliwe zgnilizny i jady straszliwe, gdzie w gęstych łozach lęgły się drapieżne wilki (...) tam dziś widać naypyszniejsze łąki i bogate osady przytykaiące do samych brzegów Noteci…
_________________ ...Tam, gdzie przedtem w niedostępnych bagnach, kisiały zaraźliwe zgnilizny i jady straszliwe, gdzie w gęstych łozach lęgły się drapieżne wilki (...) tam dziś widać naypyszniejsze łąki i bogate osady przytykaiące do samych brzegów Noteci…
_________________ Z czym do ptaka?
Sony A100+Sigma 70-300 APO DG MACRO, Nikon 10x50CF Action EX,
Celestron Ultima 80, statyw Goldphoto YH324
BirdWatcher
Iron Maiden - Somewhere in Time
Metal Church - The Dark
Judas Priest - Turbo
Slayer - Reign in Blood
Metallica - Master of Puppets
Kreator - Pleasure to Kill
A jutro zobaczymy w jeszcze wcześniejsze dzieje
dziś na warsztacie muzyczka z przełomu lat 70/80;
Gang of Four - Peel Sessions
bardzo korzenna post-punkowa nowa fala z neurotycznie brzmiaca gitarą - aż dziw, że przez tyle lat nie zainteresowałem sie bliżej tą kapelą
Niedawno wrócił z Japonii mój kumpel i przywiózł mi kilka płytek ( Big tenx R !!!), które non stop katuje:
-Lizard - Lizard (1979); miałem juz wcześniej tą płytę ale kopię, teraz mam oryginał. Jedna z dwóch najlepszych japońskich kapel. Punk z klawiszami w stylu wczesnego Stranglers. Tak na marginesie JJ Burnel był producentem tej płyty.
-Lizard - Tokyo rockers '79 live - zapis dwóch koncertów zespołu.
-P- model - Landsale - Druga z dwóch najlepszych japońskich kapel na swoim drugim LP. Muzyke zespołu okreslił bym jako ELECTRO PUNK 77. Po wydaniu tej płyty zespoł odszedł. nieco od punka i robił bardziej eksperymentalną, awangardową muzyke, zachaczając z lekka o cold wave.
-Polysics - 1 st P (1999).; pierwszy LP japońskiego Devo;
-Star club - Hello new punks (1984); klasyka japońskiego PUNKa 77; chyba ich najlepsza płyta.
-Samurai - Select 1983-86; zupełnie zapomniana klasyka japońskiego PUNKa 77.
Szkoda że w Polsce japońska muzyka jest tak mało znana i praktycznie niedostepna. Jakby kogos interesowała taka muzyka niech sie odezwie. Pomożemy.
Pozdrawiam
Piotrek
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum