_________________ ...Tam, gdzie przedtem w niedostępnych bagnach, kisiały zaraźliwe zgnilizny i jady straszliwe, gdzie w gęstych łozach lęgły się drapieżne wilki (...) tam dziś widać naypyszniejsze łąki i bogate osady przytykaiące do samych brzegów Noteci…
VA - GET THE PUNK! - Japan punk & new wave 1972-1991 4 CD (ja niestety narazie mam tylko 2)
Na płytach nastepujące kapele:Lizard, Mirrors, Mr.Kite, Friction, S-ken, 8 1/2, Edps, Metroface, Ultra bide, SS, Boys boys, Mizutama Shiyoboudan, Zelda, Pablo Picasso, Totsuzen danball, Hijokaidan, Auto- mod, Allergy, Non band, Phew, Maneki neko kageki dan, Guernica, P-model, G- Schmidt, Kokushoku elegy, Yapoos, Continental kids, Warriors, Kyaaa, Saboten, Gendou missile, Star club, Stalin, Shonen knife, 5.6.7.8.'s, Sekiri, Sperma, Papaya paranoia, Girls, Indo neko, Min & Kurunamen, Go-bang's PAGANS - Dead end America Klasyka punkrocka z Cleveland (Ohio)
Pozdrawiam
Piotrek
_________________ ...Tam, gdzie przedtem w niedostępnych bagnach, kisiały zaraźliwe zgnilizny i jady straszliwe, gdzie w gęstych łozach lęgły się drapieżne wilki (...) tam dziś widać naypyszniejsze łąki i bogate osady przytykaiące do samych brzegów Noteci…
cóż, ostatnio słucham głównie w samochodowym radyjku, bo sezon i robota terenowa wre.
Ostatnimi czasy męczę tamże:
Magazine - "Peel Sessions" (genialne, genialne dla miłośników pogranicza new wave, punk '77, new romantic, synthpopu - cudeńko kapela, zainteresujcie się jeśli jeszcze nie znacie. Zastanawiam się tylko - jakim cudem Magazine nie zrobiło światowej kariery UK Subs - "Endangered Species" + "Huntington Beach"
Jello Biafra & D.O.A. - "Last Scream of the Missing Neighbours" (lektura uzupełniająca dla miłośników D.K. )
Queen - "Sheer Heart Attack", "A Night at the Opera", "A Day at the Races", "News of the World"
Manu Chao - "Clandestino"
Masz racje Rojst Magazine to świetna kapela i nieco zapomniana. Mam ich 3 LP i singiel. Dwa pierwsze są bezbłędne! (niestety nie mam nagrań z sesji u Johna Peela, ale trzeba bedzie sie chyba rozejrzeć). Dawno ich już nie słuchałem, dlatego nadszedł czas na małą retrospekcje. A więc:
Magazine - Real life (1978); (poza muzyką świetna okładka, idealnie pasujaca do tytułu płyty)
Magazine - Secondhand daylight (1979);
Na deser tradycyjnie japońszczyzna, ostatni nabytek:
Kyah - Complete discography 1984-88; rewelacyjna kapela punkowa z damskim wokalem.
Pozdrawiam
Piotrek
_________________ Pozdrawiam Eryk
(Szukajcie mnie w Borach Dolnośląskich)
Między błotami swój żywot prowadzi
Kulig, na długich przeto nogach chodzi.
Nie wdzięcznym, ale głośnym krzyczy głosem
Pokiwając na wsze strony nosem".
Mateusz Cygański
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum