FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
Google  

Poprzedni temat «» Następny temat
Bezpieczeństwo w terenie
Autor Wiadomość
aneczka1-13 
Herpetolog

Wysłany: 2008-07-01, 11:39   

STEFN, Z tym miejscem wiąże się wiele historyjek.Ale większość zawsze z udziałem mojego kolegi :-D

lagopus 

Wysłany: 2008-07-01, 13:02   

Accipiter napisał/a:
Czasem samemu zdarzy mi się kogoś postraszyć wydając odgłosy dzików :lol: (przynajmniej mam pewność, że takie osoby nie prędko tam wrócą :D )

:haha: muszę kiedyś spróbować... :>

mój problem stanowią psy, jak tylko zrobi się cieplej to jakiś rolnik na polu wystawia budę dla psów i trzyma tam jednego lub dwa burki. i muszę powiedzieć, że przechodząc obok nich i widząc ich kły zaczynam się zastanawiać co by było gdyby któryś się zerwał...

Eryk napisał/a:
oraz Kleszczy :-D

temat który zawsze omijałem szerokim łukiem, mam totalną fobię ale raczej nie zdawałem sobie sprawy z tego zagrożenia do czasu... wróciłem wczoraj z monitoringu wodniczki, łaziliśmy po łąkach i trzcinowiskach raczej wilgotnych, to nie spodziewałem się nawet kleszczy. i budząc się rano zobaczyłem na swojej nodze kleszcza! totalna panika, lecę do lekarza, mówi że jest zaczerwienienie i że musi to szybko wyciągnąć chirurg, chirurg mówi że muszę cały czas być czujny, bo jeżeli zawroty i ból głowy się nasilą to muszę się szybko zgłosić do szpitala... dzisiaj jest lepiej, ale na drugiej nodze drugi kleszcz... ten musi być wycięty razem ze skórą :/

ale i tak chyba najbardziej przejęta jest tym mama, która panikuje najwięcej...

[ Komentarz dodany przez: krotom: 2008-07-01, 15:17 ]
wątek kleszczy i boleriozy został przeniesiony do tematu o kleszczach

Łukasz L. 

Wysłany: 2008-07-31, 23:38   

lagopus napisał/a:
mój problem stanowią psy, jak tylko zrobi się cieplej to jakiś rolnik na polu wystawia budę dla psów i trzyma tam jednego lub dwa burki. i muszę powiedzieć, że przechodząc obok nich i widząc ich kły zaczynam się zastanawiać co by było gdyby któryś się zerwał...

Ja mam ze sobą petardy na psy, jakos odstraszaja jak chodze w międzywalu przeciwpowodziowym, bo za wałem sa pola.

Odpowiedz do tematu