W Poznaniu wczoraj wieczorem prószyło całkiem nieĽle: w miecie napadało ok. 10 cm wieżego puchu, a w mojej okolicy 15cm. W radio podali że to najobfitszy opad w regionie, tej zimy.
_________________ _______________________________________
Ku pamięci Winera
w Kronie tez "zima czima" ... mrozik jest rednio dziennie -10 .. niegu uuuuu nasypało - warunki do jazdy na rowerq oceniam na 4 ( im więcej niegu tym wyższa ocena w skali ocen jak w szkole ) niestety - ja chory i narazie nie pomigam
Mgiełkooo - autka wygl?daj? jak zasypana bryka mojego s?siada .. ale niegu nie ma aż tak dużo u nas
A w górach to dopiero jest niegu Jak wracałem we rodę do domciu póĽnym wieczorkiem to wpadłem do metrowej zaspy i nie mogłem się ruszyć w żadn? stronę, a nieg cały czas sypał i do tego wiał mocny wiatr!! Na szczęcie się wykaraskałem z tej zaspy
Za to czwartek nie byl wcale gorszy!! Cały dzień z nieba prószyło i skończyło dopiero póĽno w nocy!! Ludzie narzekali na tak? sniegow? aurę, ale za to narciarze byli bardzo zadowoleni! Wyci?gi czynne od rana do póĽnej nocy i tak na okr?gło!! Więc zapraszam do poszusowania we ferie!!
A dzisiaj w Krakowie okropny, prawie 20 - stopniowy mróz, oczywicie na minusie!! Nawet nie warto wybierać się na zewn?trz!! Szczypie w nos i w uszy....
a w Kronie niegu jest ohoho... migać na rowerku można jak sie chce niestety temp oscyluje w granicach -1 .. -2 w dzień co powoduje że nieg staje sie mokry i topi sie.. mam jednak nadzieje że nieg utrzyma się w Czarnorzecko-strzyżowskim PK bo tam wybieramy sie na KULIG w piatek a że jest wyżej o jakies 200 metrów to może temp będzie niższa o 1.5 stopnia..... oby został nieg
w Siedlcach dzisiaj cały dzień była piękna pogoda, nieżnie, mroĽno(-6) i słonacznie. Pogoda dopisała.
[ Dodano: Nie Lut 06, 2005 10:19 ]
ale u nas przymroziło w Siedlcach....w nocy było -14st.C......................a ''hajerzy'' tak pal? w ciepłowni że się do kaloryfera dotkn?ć nie można..........
Corvus... cieniutko moja muka powiedziała że dzi o godzinie 6.45 na termometrze było -25 stopni ... jak wstałem ( przed 9 ) było -21 (ach jak ja miło wspominam t? cyferke ) ... w Bieszczadach widocznoć IDEALNA - nawet 150 km... widać nie tylko Tatry ... ale i góry po stronie Ukraińskiej (beskid wschodni chyba )
A w Krakowie to dopiero ostro przymroziło w ten weekend W dzień to jeszcze temperaturka utrzymywała się w miarę na dobrym poziomie Jak na zimę przystało i to na dodatek na pocz?tek lutego Ale w nocy to dopiero hardcore Mróz okropnie daje się we znaki, że wieczorem to strasznie niebezpiecznie wychodzić, nawet na wieczorne zakupy
Ale jeli chodzi o pogodę w górach to tam temperatura spada do prawie - 30 stopni Jeli kto wybiera się w tamte rejony niech zaopatrzy się w ciepł? odzież Ja włanie tam będę spędzał ferie tego roku, więc mylę, że przed chłodem się obronię Zapowiadaj? się naprawdę wspaniałe ferie
W Łodzi też od niedzieli pogoda super. Słońce wieci non stop - żadnej chmurki nie ma i zimno... oj zimno Dzisiaj rano -12 stopni a wczoraj ( w niedziele ) caly czas kolo -7 sie trzymalo.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum