Wczoraj u nas trochę słońca a po południu przeszła burza z silnym wiatrem i ulewa! przez 15min., potem rozpogodzenia do wieczora. W nocy opady i dziś niedzielny poranek deszczowy.
Między błotami swój żywot prowadzi
Kulig, na długich przeto nogach chodzi.
Nie wdzięcznym, ale głośnym krzyczy głosem
Pokiwając na wsze strony nosem".
Mateusz Cygański
Mateusz Cygański
..od takiej pogody to kręćka można dostać
nie pamiętam kiedy ostatnio był jakiś jeden dzień bez deszczu. Dzisiaj myślałem że pogoda wreszcie się poprawi, ale od rana było bardzo duszno, w końcu deszcz musiał przyjść
no i tak od 2 godzin sobie pada i pada. Oczywiście bez burzy się nie obyło.
ja nie wiem jak Wy, ale ja już mam po dziurki tych tropików drugi tydzień z rzędu po 30 st.C w terenie pustki, całe towarzystwo pochowane przeczekuje ten wściekły upał, zresztą i tak nie ma jak pojechać gdziekolwiek, bo można się usmażyć no chyba jedynie nad ranem, ale wtedy to ja dopiero zasypiam i za chwile do roboty deszczu !!!
BeaJolKa, zgadzam się z tobą wole już mieć pogodę deszczowa, przy komputerze nie da się siedzieć a jak na dwór wyjdziesz to się spalisz na ciele... BeaJolKa zapamiętaj nadchodzi ocieplenie klimatu i tylko człowiek możne to zmienić ale musi dbać o naturę...
Mateusz Cygański
nad Siedlcami przed godziną przeszła potężna nawałnica. szaro było na dworze, strugi wody z nieba. bardzo silny wiatr zlamał kilka sporych konarów drzew rosnących koło mojego bloku.
w Puszczy Boreckiej od wczoraj leje bez przerwy i wiatr taki że głowę urywa, nawet na rybki nie mozna wyplynac... nie mowiac juz o jakis ptasich obserwacjach...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum