Dwa dni temu podczas wyprawy wędkarskiej miałem okazję przeżyć, wraz z dwoma kolegami przygodę tak niebywałą, a zarazem niebezpieczną że ciężko sobie to wyobrazić.
Dopadła nas mianowicie burza, połączona z potężną nawałnicą i gradem wielkości gołębich jaj. Nie było szans na ucieczkę. Cała powierzchnia wody wyglądała jak by wrzała, nie było widać nic na odległość 50m. Z nieba leciała ściana lodu i wody. Kolega ma guzy na głowie i w kilku miejscach rozcięcia. Ja na szczęście miałem czapkę i kaptur. Myślałem ze mi powybija szyby w samochodzie, na szczęście wytrzymały..... ale na dachu są wgniecenia......
Pozmywało na stokach pola........ ziemia została zmyta w dół i na drogi.... ciężko było przejechać. Szok. Większość roślin została dosłownie posiekana. Wszystko trwało ok. 5 min. niebo było całe granatowe i słychać było ciągły huk i widać wyładowania pomiędzy chmurami.
Gdy się wchłonie flaszkę na raz?
Corvus, Heh, mimo wszystko szkoda, że nie udało Ci się zrobić jakichś zdjęć.
orlik06, Rzeczywiście... Jeżeli mam wybeirać skrajności, to już wolę -30 st.C. A tak na poważnie jestem zwolennikiem kliamtu umiarkowanego, -15 w zimie, +20 w lecie Chociaż szkoda byłoby zmuszac te wszystkie piękne kobiety do ciągłego zakrywania ciała, którego teraz całkiem sporo do słońca obnażają
Dzisiaj o 5:30, jakżem wstał, było na prawdę przyjemnie Warunki dobre dla miłosników foto Sporo rosy
Z radia płyną wiadomości o jakichś upałach ale pod Gdańskiem zdecydowanie chłodno, w dzień chodzę ubrana w 3 warsty, a w nocy śpię w bluzie i pod dodatkowym kocem
U mnie wczoraj już o 22 lało i grzmiało i dziś też przemieszcza sie wszystko na wschód-północny..!
_________________ Pozdrawiam Eryk
(Szukajcie mnie w Borach Dolnośląskich)
Między błotami swój żywot prowadzi
Kulig, na długich przeto nogach chodzi.
Nie wdzięcznym, ale głośnym krzyczy głosem
Pokiwając na wsze strony nosem".
Mateusz Cygański
U mnie jest Ekstra tylko pozazdrościć Pada Deszcz ale tak padało że się szwendałem po lasach i łąkach,a do domu wróciłem mokry i zadowolony...!
Mateusz Cygański
Mam nietypową prośbę, możecie przekazać mi jak długo będzie padać w Bieszczadach np. na podstawie wiadomości tvp 1, bo internet mam ale nie mam telewizora, radia po polsku itp . U nas zanosi się na trzydniówkę, leje równo, dobrze że w hoteliku grzeją ale tym na campingach nie zazdroszczę
[ Komentarz dodany przez: kessy: 2008-07-15, 11:16 ] Sms wysłany
W tvp1 niewidziałem, ale w kilku innych programach- żal i ból... cały tydzień do niedzieli ma lać (wchodnia część Polski), wieczorami przejaśnienia, nocami- burze... Tylko czekać, może coś sie poprawi w przyszłym tygodniu
I jak tu łapać motylki albo ptaszki oglądać
w Kraku slonce sie pokazalo to pewnie i w Bieszczadach sie pojawi za pol dnia (chyba ze tam jakis niz czarnomorski sie zadomowil )
poza tym w gorach czasami jest tak ze na dole buro i ponuro a jak sie wyjdzie wyzej (tzn. jak sie wpelznie po blocie) to okazuje sie ze na szczytach piknie jezd
W tvp1 niewidziałem, ale w kilku innych programach- żal i ból... cały tydzień do niedzieli ma lać (wchodnia część Polski), wieczorami przejaśnienia, nocami- burze... Tylko czekać, może coś sie poprawi w przyszłym tygodniu
Dzięki, z tego co mi wysłała kessy to też nieciekawie ten tydzień się zapowiada. Logan, Ty jednak kawał drogi od nas jesteś. U nas nawet jedna grupa się wymeldowała i wróciła z powrotem się osuszyć
Z tego co słyszałem sobota najgorsza bedzie padać w całej Polsce..!!!
Mateusz Cygański
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum