może dorzucić do działów tak jak drapologia czy siewkologia.... zasadniczo do akademii....
To chyba nie jest najlepszy pomysł Pomoc ptakom to nie wyspecjalizowana nauka rozpoznawania gatunków z danych grup. Tworzenie nowego działu też byłoby kłopotliwe, bo po utworzeniu działu z obserwacjami regionalnymi już i tak niewiele tematów "zwykłych" mieści się na pierwszej stronie (a nowym użytkownikom którzy szukają tylko informacji jak pomóc znalezionemu ptaszkowi nie będzie się chciało zaglądać na drugą). Przyklejenie "Ptasiego Pogotowia" jest (moim zdaniem) wystarczające.
Natomiast o skondensowaniu głównych porad w pierwszym poście tego tematu myśleliśmy już, całkiem niedawno, z clavikiem Ale raczej pod kątem porzadku na forum, a nie dokładnej treści więc pole do popisu jest
kessy, no to w takim razie, ja postaram się pozbierać jakieś statystycznie najczęstsze pytania i odpowiedzi i myślę że wraz z BJ (jeśli się zgodzi) jakoś to stworzymy i opracujemy a potem się wrzuci jako FAQ Co do przyklejenia oczywiście jest to korzystne i wystarczające, jednak .... a masz racje
_________________ "Those were the days of good hunting and good sleeping" Rudyard Kipling
Między błotami swój żywot prowadzi
Kulig, na długich przeto nogach chodzi.
Nie wdzięcznym, ale głośnym krzyczy głosem
Pokiwając na wsze strony nosem".
Mateusz Cygański
Między błotami swój żywot prowadzi
Kulig, na długich przeto nogach chodzi.
Nie wdzięcznym, ale głośnym krzyczy głosem
Pokiwając na wsze strony nosem".
Mateusz Cygański
to nie jest "widzimisie" administracji tylko poważny problem dodatkowego obciążenia bazy danych serwera, który i tak już pęka w szwach.
Tak sobie myślę w związku z ostatnimi problemami, a nie można by powiększyć (wykupić) po prostu większej pojemności dla Forum na serwerze? Czy to duże koszty? Podało by się konto i kto mógł zrzucałby się po kilka złotych....
Raczej sugestia, a wpisana tu bo nie znalazłem tematu.
Taka myśl by w Ptasim pogotowiu niejako w tytułowym poście umieścić "przykleić" adresy klinik ptasich, przepis na mieszankę białkową, zalecenia w skrócie - gołąbek, jerzyk, skrzydełko, osłabienie, pisklak... takie tam pomysły. Na zasadzie FAQ . Oczywiście wiele osób będzie pytać dalej, ale taka zebrana info pozwalałaby unikać przeglądania czasem setek postów by znaleźć potrzebną informację. Co wy na to??
BeaJolKa napisał/a:
jak najbardziej bo nie wiem już ile razy wklejełam te przepisy i udzielałam tych samych rad właściwie wszystko można przeczytać tyle tylko, że każdemu wydaje się, że jego ptaszek i przypadek jest inny i otrzyma inne rady. Częściowo tak jest!
Takie pogotowie jest już zrobione na forum do którego jest link w mojej stopce, ale mimo wszystko i tam zakładane są wątki dotyczące indywidualnych przypadków i tak też indywidualnie są traktowane.
jakieś tam podwaliny tego o co wnioskujecie przed chwilą zostały umieszczone w pierwszym poście "ptasiego pogotowia". Czekam na dalsze pomysły i sugestie
_________________ ogłoszenie:
parkę boćków (którym w głowie prokreacja) do mojej platformy lęgowej przyjmę
stare przysłowie pszczół mówi:
Nie pozwalaj wycinać lasu! Kto wie, może kiedyś będziesz musiał zostać partyzantem!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum