Heh, pogoda ma się po południu popsuć więc wybieramy się poszperać w nadwilańskich łęgach i polach. Zobaczymy co siedzi na łachach bo jest niski poziom i nawet sporo ptaszków jak niedawno byłam.
Zbieramy się o 7:30 na pętli autobusowej 519,185,157 przy Lasku Bielańskim.
W razie czego:
Ukryta Wiadomość:
Jeśli jesteś *zarejestrowanym użytkownikiem* musisz odpowiedzieć w tym temacie żeby zobaczyć tą wiadomość --- If you are a *registered user* : you need to post in this topic to see the message ---
Dobry pomysł z tym Zegrzem bo ktos tam miał ostatnio jakie ciekawe ptaszki. Nie pamietam juz jakie ale chyba jakies morskie kaczki, nury i co jeszcze, jakiego drapola - drzemlika albo sowe błotn??
A pisze z ciekawosci co tam Kami przed nami ukryła
_________________ 19.11.2008 - prelekcja o krukowatych i pokaz slajdów z Estonii - szczegóły na www.wgotop.pl
----------------------------------------------------
Zgadzam sie z Tristanem
Na licie PPP ktos pisał.... ale nie mam juz tego maila
Ale ja mam
Wiadomoć jest z 17.10 a wyszła od Roberta Kraski. Oto obserwacje:
Witam,Dlugo oczekiwana zmiana pogody sprawila, ze tym razem jechalem nad Zalew Zegrzynski z nieco wiekszymi nadziejami (ostatnie kolejne 3 niedziele to totalna pucha, nie bylo o czym pisac).
ZALEW ZEGRZYNSKI - Rynia
-nur czarnoszyi 1
-ogorzalka 2
-bielaczek 2
-myszolow wlochaty 1
-myszolow zw. 11
-krogulec 6
-bl. zbozowy 1
-bielik 2
poza tym czernice, glowienki, gagoly, kormorany,perkozy dwuczube, krzyzowki,cyraneczki i krakwa ( chyba moja pierwsza tu na zbiorniku), mewy. W sumie ptakow ciagle bardzo malo.
MODLIN ( po drodze 7 przelatujacych myszolowow)
-drzemlik 1
-bielik 1
-myszolow 6
-krogulec 2
-pustulka 1
Matko kochana, drzemlik właciwie tuż pod nosem. Oj, zaniedbałem się, zaniedbałem
_________________ 19.11.2008 - prelekcja o krukowatych i pokaz slajdów z Estonii - szczegóły na www.wgotop.pl
----------------------------------------------------
Zgadzam sie z Tristanem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum