Kiepski termin - większoć obserwuje wtedy ptasie jajka, ale na talerzu i z reguły ma juz towarzystwo.
_________________ 19.11.2008 - prelekcja o krukowatych i pokaz slajdów z Estonii - szczegóły na www.wgotop.pl
----------------------------------------------------
Zgadzam sie z Tristanem
Mam tym razem lunetę i chyba nikt z koła na sggw mi jej nie odbierze do następnego łikendu (7.05) więc szukam ziomków, którzy zechc? skoczyć na Modlin
Jerzy Lewtak 697609771
a poza tym w majowy łikent będe przemierzał nadbużańskie tereny ZAPRASZAM
_________________ Tatko od 12 sierpnia, mąż od 7 czerwca
Konstruktywny krytyk
Na granicy regionów LUB, MAZ, PDL.
Ja jestem teraz u siebia na S Podlasiu i już jutro się wybieram na ptaki jak chcesz to możesz doł?czyć Obok kinoteki parkuj? busy do Białej za 16zł ZAPRASZAM
_________________ Tatko od 12 sierpnia, mąż od 7 czerwca
Konstruktywny krytyk
Na granicy regionów LUB, MAZ, PDL.
Radzę dobrze nasłuchiwać w okolicy Podbieli (jeżeli tam będziecie). W nocy 10/11 czerwca odzywało się tam co co brzmiało (ponoć, bo na głosach się nie znam, a dĽwięk oznaczali eksperci) jak zarolówka. Od szkoły w Podbieli szlimy w lewo i w pewnym momencie skręcalimy w prawo, przechodzilimy cieżk? między gospodarstwami i wychodzilimy na ł?kę, gdzie poza tym dziwnym czym odzywała się również strumieniówka. Nasłuchiwalimy około 3 w nocy. Ptak uważany za zarolówkę miał piosenkę z długimi przerwami, nie ci?gł?, z licznymi wstawkami imituj?cymi inne gatunki (m.in. dymówkę i bogatkę).
_________________ 19.11.2008 - prelekcja o krukowatych i pokaz slajdów z Estonii - szczegóły na www.wgotop.pl
Zgadzam sie z Tristanem
No włanie - zzipowany, a mój komp zipom mówi NIE. Jednak poczytałem trochę o tym jak się odzywaj? zarolówki i wszystko jak na razie pasuje.
Zgadzam sie z Tristanem
"Zarolówki" były w każdych zarolach , ale Kejbi utajnił linki i nie możemy tego w pełni potwierdzić. Ale dzięki pomyłce Xhardcorexa nad Biebrz? utrwalił się nam głos dziwonii, któr? to spotkalimy na Całowaniu (gdyby nie znajomoć tego bardzo charakterystycznego głosu, pewnie bymy jej nie zauważyli).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum