FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
Google  

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: claviceps
2008-03-01, 01:40
Ornitologia po poznańsku
Autor Wiadomość
vespertinus 

Wysłany: 2008-04-04, 22:27   

no to sie napewno spotkamy, bo ja już też wszystkie przeszkody usunąłem i spokojnie moge jechać :)

wieslawbaginski 

Wysłany: 2008-04-04, 23:48   

Pewnie jeszcze nie wszyscy wiedzą, że na Zjeździe będzie można kupić następującą książkę:
http://www.bogucki.istore...n,572661,0.html
Przed godziną dostałem taki post:

'Kolezanki, Koledzy wiadomosc z ostatniej chwili: w niedziele podczas
naszego Zjazdu bedzie mozna nabyc ksiazkowa nowosc:
"Atlas rozmieszczenia ptakow legowych Polski 1985-2004"
Przekazcie znajomym;
Program Zjazdu na witrynie zakladowej.
Pozdrawiam - A. Winiecki'

Avocet 
poznańska pyra

Wysłany: 2008-04-05, 10:40   

wieslawbaginski napisał/a:
Pewnie jeszcze nie wszyscy wiedzą, że na Zjeździe będzie można kupić następującą książkę:
http://www.bogucki.istore...n,572661,0.html

Świetna wiadomość :oki: Dobrzę że się dowiedziałem bo w poniedziałek miałem zamiar ją zamówić, a tak to wszystko będzie na miejscu i w dodatku bez zbędnych formalności :]

lagopus 

Wysłany: 2008-04-08, 11:39   

wiadomość od Samuela Odrzykowskiego:

Cytat:
Zapraszam na kolejne spotkania Grupy, które odbędą sie 10 i 24 kwietnia (czwartki) w sali A lub B w budynku Collegium Biologicum na Morasku.

Dojazd Pestką na Os. Sobieskiego dalej pieszo przez tory ścieżką na kampus ok 5 min.

Spotykamy sie zawsze o godzinie 18:30.

Na najbliższym spotkaniu gościć będziemy Adama Kasprzaka- szefa Sekcji Ornitologicznej Koła Naukowego Leśników UP.

Tematem jego wystąpienia będą...pióra...

Zachęcam do pokazywania swoich zdjęć z wypraw, zdjęć ptaków, przyrody wszystkiego czym Chcielibyście się pochwalić, pokazać.

Proszę o kontakt takie osoby na kilka dni przed spotkaniem.

lagopus 

Wysłany: 2008-04-11, 20:52   

24 kwietnia (czwartek) w sali L 1p. w budynku Collegium Biologicum na Morasku kolejne spotkanie PG OTOP
Znany jest już temat spotkania, Lyder grupy podzieli się wrażeniami z wielkanocnego wyjazdu do Rumunii. Będą ludzie, miasta, krajobrazy no i oczywiście ptaki.

Start o godzinie 18:30.

pioyo 

Wysłany: 2008-09-09, 09:48   

Bardzo chciałbym zobaczyć wystawę Najpiękniejsze ptaki pomorza. Niestety strona wystawy nie jest aktualizowana, można sie tylko domyslać że teraz powinna być ona w Poznaniu. Czy ktoś mógłby mi powiedzieć (odpisać) kiedy i gdzie będzie ona w Poznaniu. Jednym z partnerów jest OTOP stąd mój post w tym miejscu, choć jeśli nie powinienem go tu zamieścić prosze o podpowiedź gdzie ewentualnie zapytać.

sioux 

Wysłany: 2008-09-15, 13:43   

Witam,
Czy ktoś odwiedził już nową, dobrze zapowiadajacą sie miejscówke ornitologiczną miasta Poznania - Łysy Młyn przy drodze z Radojewa do Biedruska???

lagopus 

Wysłany: 2008-10-02, 22:05   

Cytat:
Witam serdecznie,

Po wakacyjnej przerwie czas ruszyc do pracy.

Jezeli chodzi o najblizszy weekend to zapraszam, w imieniu Jacka Wyrwala i Szamotulsko- Obornickiej Grupy OTOP, na stawy w Objezierzu (obchody Europejskich Dni Ptaków). Maila juz przeslalem.

Znany jest juz przybliżony termin II Zjazdu PG OTOP w Jeziorach to bedzie 13-15 listopada piatek/nd. Jednak szczegolow jeszcze nie podaje.

Tak bardzo ogolnie bedzie to wygladac nastepujaco:

Piatek (opcjonalnie): Po południu ruszamy do stacji w Jeziorach, rozlokowanie w pokojach i tzw. wieczorek zapoznawczy, stroje wieczorowe nie obowiazuja, pelen relaks a w planie... zycie pokaze :)

Sobota: spotykamy sie rano przed Mickiewieczem i jedziemy w teren (jezeli chodzi o transport to jak rok temu- jedziemy naszymi autami), po poludniu szykuje sie praca grupowa nad pewnym projektem, objad, prelekcje i pokazy wieczorem, impreza, wyjscie na sowy i gesi o swicie.

Niedziela: odpoczynek... spacer do okola jeziora Goreckiego, zakonczenie imprezy

Jezeli macie jakies propozycje co do zjazdu bardzo prosze pisac.

Spotkania PG rusza pewnie juz w pazdzierniku jak tylko bedie ustalony plan zajec i rozkladu sal.

Tu prosba do wszystkich o zglaszanie sie do mnie z propozycjami prelekcji.

info: Samuel Odrzykoski - lider poznańskiej grupy OTOP

lagopus 

Wysłany: 2008-10-21, 19:53   

info od Samuela:

Cytat:
Znane sa terminy spotkan Grupy. W tym roku spotykam sie 2 razy w miesiacu w srody o 18:45 w Malej Auli.

Pierwsze spotkanie juz w najblizsza srode 22.10 o godzinie 18:45 w sali Mala Aula (1 p) Collegium Biologicum Morasko.
Na spotkaniu prezentacja zdjec z polnocnej Grecji. Flamingi, pelikany sepy kasztanowate mysle, ze warto przyjsc:)

Nastepne spotkania o tej samej godzinie odbeda sie: 05.11, 19.11, 03.12 i 17.12, 07.01, 21.01.

lagopus 

Wysłany: 2008-11-03, 22:29   

oto wstępny plan II Zjazdu PG OTOP, który zapewne ulegnie jeszcze zmianie, ale podaję do wiadomości zainteresowanych :)

Cytat:
II ZJAZD PG OTOP 5- 7.12.2008

Plan zjazdu:

Piątek 5.12.2008

• Spotykamy się o godzinie 18:00 w Stacji Ekologicznej UAM w Jeziorach
• Zajmujemy pokoje, wspólna kolacja
• 20:00 pokaz slajdów z Islandii- Michał Lorenc PG OTOP
• 22:00- ....wieczorek integracyjny, stroje wieczorowe nie obowiązują, inwencja twórcza jak najmilej widziana

Sobota 6.12.2008

• O godzinie 8:00 wyjazd spod Auli UAM na pl. A. Mickiewicza (tam, gdzie zawsze)
• Trasa terenowa Szczodrzykowo- dolina Warty koło Rogalina
• Po południu ognisko z kiełbaskami i gorącą herbatą
• Około 18:00 przyjazd do Jezior, rozlokowanie po pokojach
• 19:00 oficjalne rozpoczęcie Zjazdu, prezentacje:
- „Projekt aktywnej ochrony rybitw w powiecie poznańskim”- Maciej Szajda PG OTOP
- „Budki lęgowe dla ptaków”- Adam Tarłowski TP Bocian
• 20:30 przerwa na kawę, herbatę i ciastko
• 21:00 pokaz „100 tysięcy bocianów” z udziałem PG OTOP!!!
• 22:00-... wieczorek integracyjny, w przerwie wyjście na sowy

Niedziela 7.12.2008

• 10:00 spacer po WPN wokół jez. Góreckiego (prawie wokół:)
• 14:00 wspólny obiad??????????

Cena:

Z 2 noclegami: studenci i pracownicy UAM 70 zł, pozostałe osoby 110 zł
Z 1 noclegiem: studenci i pracownicy UAM 50 zł, pozostałe osoby 70 zł

Cena obejmuje zakwaterowanie, wynajem sali audio, oprawę logistyczną oraz drobny poczęstunek (chleb, herbatę, kawę, ciastka, „pokarm lekki” itp.)
Cena nie obejmuje wyżywienia.

Transport. Tak jak w zeszłym roku proszę o zaznaczenie przy zgłoszeniu czy dysponujemy transportem a jak tak to czy i ile osób możecie ze sobą zabrać. Koszty za benzynę każde auto rozlicza między sobą.
Zgłoszenie. Przyjmuję na moją pocztę samuel.odrzykoski@otop.org.pl od momentu otrzymania tego listu do wyczerpania miejsc noclegowch. Pieniądze zbieram po dotarciu do Jezior w sobote.
Przykład zgłoszenia: Zgłaszam chęć udziału 3 osób, 2 noce, studenci: imię i nazwisko uczestników. Transport własny, 1 miejsce wolne, 210 zł

lagopus 

Wysłany: 2008-11-21, 16:12   

zapraszam serdecznie :-D

plakatA3.jpg
Plik ściągnięto 32 raz(y) 94.93 KB

vespertinus 

Wysłany: 2008-11-21, 21:49   

oj Maciek, ale wtopa! :-P wyszło Ci Twarzystwo zamiast Towarzystwa. Ciekawe, czy plakaty z błędem już na mieście porozwieszane? :>
A swoją drogą, wystawa może być ciekawa, ale gdzie ja Ci do Środy przyjade i to jeszcze dzień przed zjazdem grupy...

lagopus 

Wysłany: 2008-11-21, 22:04   

zdarza się, ponieważ ten plakat był tyle razy poprawiany to nie dziwi mnie to wcale... ostateczna wersja do druku szła już 6 razy... kolejna poprawka nie zaszkodzi... ;)
mam tylko nadzieję, że w ostatecznym rozrachunku wystawa powali na kolana zgromadzoną publikę :]
niestety muszę Cię zmartwić, wiem że liczysz na to że plakaty już są porozwieszane... otóż nie, najwcześniej od wtorku zawisną :tup:
pozdrawiam :D

vespertinus 

Wysłany: 2008-11-21, 22:15   

No i co Ty byś beze mnie zrobił? :cool: Skompromitowałbyś się na całej linii :-D

A wystawa niech powala :oki: Edukacja się przyda, niech średzianie wiedzą jakie mają ciekawe miejsce pod nosem.
Ostatnio zmieniony przez vespertinus 2008-11-21, 22:24, w całości zmieniany 1 raz  

BeaJolKa 

Wysłany: 2008-11-21, 22:21   

vespertinus, sie czepiasz i tyle, gdyby nie Twoja drobiazgowa korektorska uwaga, nikt by się nie skapnął :P . Zdjęcia , temat wystawy oraz lista sponsorów głównie przyciąga wzrok :D . Plakat jest dobry i nie ma co teraz płakać nad rozlanym mlekiem lub rozdzierac szat, tudzież dzielić włosa na czworo z powodu jednego o.
Czytam całe wyrazy, bez składania liter :> Towarzystwo, czy Twarzystwo, odczytuję w tym tekście jednako :P

Odpowiedz do tematu