'Kolezanki, Koledzy wiadomosc z ostatniej chwili: w niedziele podczas
naszego Zjazdu bedzie mozna nabyc ksiazkowa nowosc:
"Atlas rozmieszczenia ptakow legowych Polski 1985-2004"
Przekazcie znajomym;
Program Zjazdu na witrynie zakladowej.
Pozdrawiam - A. Winiecki'
Świetna wiadomość Dobrzę że się dowiedziałem bo w poniedziałek miałem zamiar ją zamówić, a tak to wszystko będzie na miejscu i w dodatku bez zbędnych formalności
24 kwietnia (czwartek) w sali L 1p. w budynku Collegium Biologicum na Morasku kolejne spotkanie PG OTOP
Znany jest już temat spotkania, Lyder grupy podzieli się wrażeniami z wielkanocnego wyjazdu do Rumunii. Będą ludzie, miasta, krajobrazy no i oczywiście ptaki.
Start o godzinie 18:30.
_________________ Maciej Szajda
Poznańska Grupa OTOP
www.otop.org.pl
Bardzo chciałbym zobaczyć wystawę Najpiękniejsze ptaki pomorza. Niestety strona wystawy nie jest aktualizowana, można sie tylko domyslać że teraz powinna być ona w Poznaniu. Czy ktoś mógłby mi powiedzieć (odpisać) kiedy i gdzie będzie ona w Poznaniu. Jednym z partnerów jest OTOP stąd mój post w tym miejscu, choć jeśli nie powinienem go tu zamieścić prosze o podpowiedź gdzie ewentualnie zapytać.
Witam,
Czy ktoś odwiedził już nową, dobrze zapowiadajacą sie miejscówke ornitologiczną miasta Poznania - Łysy Młyn przy drodze z Radojewa do Biedruska???
Jezeli chodzi o najblizszy weekend to zapraszam, w imieniu Jacka Wyrwala i Szamotulsko- Obornickiej Grupy OTOP, na stawy w Objezierzu (obchody Europejskich Dni Ptaków). Maila juz przeslalem.
Znany jest juz przybliżony termin II Zjazdu PG OTOP w Jeziorach to bedzie 13-15 listopada piatek/nd. Jednak szczegolow jeszcze nie podaje.
Tak bardzo ogolnie bedzie to wygladac nastepujaco:
Piatek (opcjonalnie): Po południu ruszamy do stacji w Jeziorach, rozlokowanie w pokojach i tzw. wieczorek zapoznawczy, stroje wieczorowe nie obowiazuja, pelen relaks a w planie... zycie pokaze
Sobota: spotykamy sie rano przed Mickiewieczem i jedziemy w teren (jezeli chodzi o transport to jak rok temu- jedziemy naszymi autami), po poludniu szykuje sie praca grupowa nad pewnym projektem, objad, prelekcje i pokazy wieczorem, impreza, wyjscie na sowy i gesi o swicie.
Niedziela: odpoczynek... spacer do okola jeziora Goreckiego, zakonczenie imprezy
Jezeli macie jakies propozycje co do zjazdu bardzo prosze pisac.
Spotkania PG rusza pewnie juz w pazdzierniku jak tylko bedie ustalony plan zajec i rozkladu sal.
Tu prosba do wszystkich o zglaszanie sie do mnie z propozycjami prelekcji.
info: Samuel Odrzykoski - lider poznańskiej grupy OTOP
Poznańska Grupa OTOP
www.otop.org.pl
Znane sa terminy spotkan Grupy. W tym roku spotykam sie 2 razy w miesiacu w srody o 18:45 w Malej Auli.
Pierwsze spotkanie juz w najblizsza srode 22.10 o godzinie 18:45 w sali Mala Aula (1 p) Collegium Biologicum Morasko.
Na spotkaniu prezentacja zdjec z polnocnej Grecji. Flamingi, pelikany sepy kasztanowate mysle, ze warto przyjsc:)
Nastepne spotkania o tej samej godzinie odbeda sie: 05.11, 19.11, 03.12 i 17.12, 07.01, 21.01.
Poznańska Grupa OTOP
www.otop.org.pl
oto wstępny plan II Zjazdu PG OTOP, który zapewne ulegnie jeszcze zmianie, ale podaję do wiadomości zainteresowanych
Cytat:
II ZJAZD PG OTOP 5- 7.12.2008
Plan zjazdu:
Piątek 5.12.2008
• Spotykamy się o godzinie 18:00 w Stacji Ekologicznej UAM w Jeziorach
• Zajmujemy pokoje, wspólna kolacja
• 20:00 pokaz slajdów z Islandii- Michał Lorenc PG OTOP
• 22:00- ....wieczorek integracyjny, stroje wieczorowe nie obowiązują, inwencja twórcza jak najmilej widziana
Sobota 6.12.2008
• O godzinie 8:00 wyjazd spod Auli UAM na pl. A. Mickiewicza (tam, gdzie zawsze)
• Trasa terenowa Szczodrzykowo- dolina Warty koło Rogalina
• Po południu ognisko z kiełbaskami i gorącą herbatą
• Około 18:00 przyjazd do Jezior, rozlokowanie po pokojach
• 19:00 oficjalne rozpoczęcie Zjazdu, prezentacje:
- „Projekt aktywnej ochrony rybitw w powiecie poznańskim”- Maciej Szajda PG OTOP
- „Budki lęgowe dla ptaków”- Adam Tarłowski TP Bocian
• 20:30 przerwa na kawę, herbatę i ciastko
• 21:00 pokaz „100 tysięcy bocianów” z udziałem PG OTOP!!!
• 22:00-... wieczorek integracyjny, w przerwie wyjście na sowy
Niedziela 7.12.2008
• 10:00 spacer po WPN wokół jez. Góreckiego (prawie wokół:)
• 14:00 wspólny obiad??????????
Cena:
Z 2 noclegami: studenci i pracownicy UAM 70 zł, pozostałe osoby 110 zł
Z 1 noclegiem: studenci i pracownicy UAM 50 zł, pozostałe osoby 70 zł
Cena obejmuje zakwaterowanie, wynajem sali audio, oprawę logistyczną oraz drobny poczęstunek (chleb, herbatę, kawę, ciastka, „pokarm lekki” itp.)
Cena nie obejmuje wyżywienia.
Transport. Tak jak w zeszłym roku proszę o zaznaczenie przy zgłoszeniu czy dysponujemy transportem a jak tak to czy i ile osób możecie ze sobą zabrać. Koszty za benzynę każde auto rozlicza między sobą.
Zgłoszenie. Przyjmuję na moją pocztę samuel.odrzykoski@otop.org.pl od momentu otrzymania tego listu do wyczerpania miejsc noclegowch. Pieniądze zbieram po dotarciu do Jezior w sobote.
Przykład zgłoszenia: Zgłaszam chęć udziału 3 osób, 2 noce, studenci: imię i nazwisko uczestników. Transport własny, 1 miejsce wolne, 210 zł
Poznańska Grupa OTOP
www.otop.org.pl
oj Maciek, ale wtopa! wyszło Ci Twarzystwo zamiast Towarzystwa. Ciekawe, czy plakaty z błędem już na mieście porozwieszane?
A swoją drogą, wystawa może być ciekawa, ale gdzie ja Ci do Środy przyjade i to jeszcze dzień przed zjazdem grupy...
zdarza się, ponieważ ten plakat był tyle razy poprawiany to nie dziwi mnie to wcale... ostateczna wersja do druku szła już 6 razy... kolejna poprawka nie zaszkodzi...
mam tylko nadzieję, że w ostatecznym rozrachunku wystawa powali na kolana zgromadzoną publikę
niestety muszę Cię zmartwić, wiem że liczysz na to że plakaty już są porozwieszane... otóż nie, najwcześniej od wtorku zawisną
pozdrawiam
Poznańska Grupa OTOP
www.otop.org.pl
vespertinus, sie czepiasz i tyle, gdyby nie Twoja drobiazgowa korektorska uwaga, nikt by się nie skapnął . Zdjęcia , temat wystawy oraz lista sponsorów głównie przyciąga wzrok . Plakat jest dobry i nie ma co teraz płakać nad rozlanym mlekiem lub rozdzierac szat, tudzież dzielić włosa na czworo z powodu jednego o.
Czytam całe wyrazy, bez składania liter Towarzystwo, czy Twarzystwo, odczytuję w tym tekście jednako
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum