Ptak, niech to będzie ptak, wszystko jedno kto oznaczy
Lecz obaczmy, nie jakoś wspak.
Czes niech to będzie czes, jakiś raryt gdzieś z za morza
Na przelocie się tu obżarł - jest!
Szybko lata piór nie zliczysz, zacny gatun komis syty
W 100% oznaczony – ptak
Ptak, niech to będzie ptak, taki którym Smyk się szczyci
Ptak, wszechgatun znakomity – ptak!
_________________ Wbrew pozorom lubię czesać - szalony fryzjer z Milicza:P
Cześć
Wybiera się ktoś po niedzieli (czyli po 7.9.2008r) na pola irygacyjne? Ja dawno już nie byłem a chętnie bym trochę tam podziczył...tyle, że samemu nie bardzo mi się chce
_________________ Z ornitologicznego punktu widzenia:
Chodzenie po bagnach "wciąga" ;]
Z paleontologicznego punktu widzenia:
Brak dowodów istnienia nie jest jeszcze dowodem nieistnienia.
CZWARTEK 16.10 w Dużej Sali Wykładowej (Instytut Zoologiczny, ul. Snienkiweicza) po seminarium ornitologicznym (ok19 pewnie..zalezy ile potra dyskusja) odbedzie sie spotkanie organizacyjne SKNu.
CZWARTEK 30.10 w Dużej Sali Wykładowej (Instytut Zoologiczny, ul. Snienkiweicza) po seminarium ornitologicznym (ok. 18;30 pewnie..zalezy ile potra dyskusja) odbedzie sie spotkanie SKNu Ornitologów i Entomologów dotyczace BIAŁOWIEŻY oraz najblizszego wyjazdu integracyjnego w gory:)
Jutro ok 8;40 zbieramy sie na petli tramwajowej OSOBOWCE (14, 24 tramwaje) + 118, 119, 129. Obaczamy zimowisko barek, a potem polami na Redzin i pola irygacyjne. zapraszam:)
Jutro o 8:00 na Pętli Osobowice zbieramy się kołową ekipą celem wybrania się na zimowisko barek a także dalej na pola irygacyjne w poszukiwaniu zimowych rarytów. Na zimowisku w zeszłym tygodniu była ogorzałka i 30 świstunów. Więc na brak ciekawych gatunów nie powinniśmy narzekać Dojazd busem 118, (119, 129 do przystanku Most Milenijny) i tramwajami 14 i 24. Zapraszam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum