a troche bardziej w strone podkarpacia...............
nacisnij podpis pod moim wpisem zapraszam
Podkarpacia w sensie geograficznym czy administracyjnym
Na Podkarpaciu (geo) to polecam wszelkie wieksze kompleksy lesne od P. Niepolomickiej po Sandomierska i Solska oraz doliny rzeczne
Na Podkarpaciu (adm) to Bieszczady, Niski i P. Przemyskie
niestety to nie moje okolice i znam je tylko pobierznie
sprobuj poszukac gdzies w Magurskim PN (np. Krempna) i w dolinie Wisloki
z ptakow powinienes miec standart gorsko-lesny a nad rzeka pewnie jakies siewkusy, pluszcze itp.
a najlepiej to zabrac namiot i nie szukac miejscowosci
no Krepną to ja mniej wiecej znam.....może do niej sie wybiore ale chyba poszukam coś w okolicy Gorlic tu bliżej....na tych wakacjach już byłem w okolicy Krępnej
green_day, a jakie ptaki Ciebie w ogóle interesują?
W Bieszczadach są drapole i różne inne
A Beskidzie Niskim (Magurski Park Narodowy) tez krzykliwy sie może trafić, trzmielojad i myszak + pustułka, kobuz + pliszki górskie, pluszcze i bociany czarne nad rzeką + dużo pokrzewek i sowy w nocy (ale ten teren mam bardziej zjeżdzony - dlatego wiecej ptaków wymieniłem )
chodzi mi tu głównie o ptaki drapieżne i siewkowate ale wróblowatymi też nie pogardze.....w Magurskim Parku gdzie głównie obozowałeś....w której częsci najlepiej czy to obojętne
ja nie obozowałem
zrobiłem sobie Tour De Beskid Niski rowerem, trasa ciutke ponad 100km. M.in. zawitałem do miejscówki Akcji Carpatica. Pamiętam trase - jak chcesz moge Ci wysłać mejlem albo coś
swietne miejsce bo mozna ptaszki z bliska poogladac a jak sie znudzi mozna isc w gory tylko trzeba sie wczesniej zapisac, nie wiem czy juz nie bedzie za pozno na letnie terminy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum