Niewątpliwie imię naszej koleżanki z Nigerii poza wymową JAKAT stwarza problemy, gdy próbuje się je zapisać . Jednak prawidłowo (wg najnowszych doniesień ) powinno być YAHKAT
Wysłany: 2008-08-18, 19:55 pawłowice długi weekend
byłem i przeżyłem, zarówno ja jak i moja wątroba, noc z czwartku na piątek była w małym ale za to wyborowym gronie. Texty jakie latały przy ognisku są nie do odtworzenia ale była MASAKRA i "KANYANKA MAĆ"! wzajemne uczenie się rozmaitych istotnych słów w Nigerii RPA i Polsce było bardzo pouczające i powalało na kolana. no a w piątek przyjechała liczna i silna ekipa znajomych Radka i też była zaj...e. No ale wtedy zaczęła się jazda z pogodą, to tego dnia szalały te trąby na południu Polski! działo się.
P1180122.jpg które źle skończyły;-)
Plik ściągnięto 27 raz(y) 143,96 KB
12.JPG oprócz nielicznych ptaków były inne kręgowce...
Achil!
stary Kłusowniku! Widzę, zes uratował życie kilku uklejom i płotkom wislanym (albo łaszanym;) wyrywając te zgrabne bolki z wodnych czeluści! No i wzbogaciłeś menu łobuzowiczów. Piliście do nich winko jak we Francji, czy moze bardziej tradycyjnie? Ehhhhhhh aż się w człowieku gastrozoid odzywa...
pzdr Cezar
niestety odpadłam zemściło się latanie po plaży pół nago w deszczu na obchody dopadła mnie choroba i tak zwany "wilk",więc na pawłowicach już nie zawitam ( i chyba wogóle nigdzie
własnie wróciłem z Pawłowic.
z siewkami krucho, pojedyncze sieweczki, pisyki, trafił sie kszyk, był też biegus płaskodzioby. ładnie łapią sie zimorodki w rozstawioną w poprzek strumienia siatkę.
po 5 dniach siedzenia w skwarze na wale wyglądam jak murzyn,....... bede wkrecał ludziom że byłem na wczasach w Egipcie albo innych Kanarach .
Może ktoś by się tam wybrał?
Pobyt bezpłatny, atrakcje również:)
Pozdrawiam
Szymon
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum