Hej,
Za dzień rusza obóz w Kwiecewie, który organizują studenci UG, ale pod naszymi auspicjami Mam nadzieję, że bez zientka, co lata po borach i lasach, uda mi się uruchomić samemu blog na www.
Tymczasem można zgłaszać się na obozy letnie (jesienne) w Pawłowicach i Lisewie. Szczegóły na obrazku, ale podkreślam, że dla wszystkich chętnych udział jest bezpłatny, zaś wrażenia pozostają w pamięci na zawsze
Pozdrawiam
Szymon
pytam z troski o siebie, bo jak zaliczam przy nim jakas "zyciowke" (i nieopatrznie sie wygadam) to zaliczam od niego kopniaka w
A ze siewkusow za duzo nie widzialem, to pewno by mnie przekopal w te i nazad
_________________ ogłoszenie:
parkę boćków (którym w głowie prokreacja) do mojej platformy lęgowej przyjmę
stare przysłowie pszczół mówi:
Nie pozwalaj wycinać lasu! Kto wie, może kiedyś będziesz musiał zostać partyzantem!
jest napiasne, że to juz ostanie obozy... beda tylko w innych miejscach, czy już w ogóle ich nie bedzie?
_________________ Polowanie nie jest żadnym sportem, to morderstwo z zimną krwią. Jeśli ktoś potrafi pokonać niedźwiedzia w zapasach lub samemu dogonić zająca, wówaczas może sie uważać za prawdziwego sportowca.
Dlaczego właściwie kuling rezygnuje z obozów nad Wisłą?
Kończą się projekty badawcze (piskliwiec, sieweczki, pliszki), rodzą się nowe pomysły... Naturalna kolej rzeczy.
Inna sprawa, że popyt wśród załogantów wyraźnie spadł...
A UW w tym roku będzie - w formie bardziej ochroniarskiej, ale po wylocie piskląt z kolonii...
słuchajcie, jestem z bydgoszczy. ostatnio natknęłam sie na w/w plakacik z info o obozach. co w robicie na tych obozach? czy taki laik jak ja tez moze wziac w tym udzial? chcę poprostu zacząc od czegos przygode z ptakami, ornitologia, ochrona przyrody itp. checi mam, ale gorzej z jakas praktyczna wiedzaw tych tematach, ale zaczynam sie powaznie interesowac, a taki wyjazd bylby doskonala mobilizacja
_________________ "Society- hope you're not lonely without me..."
Hej,
nie wiem jak inne obozy, ale na KULINGowych załoganci ucza sie w ich trakcie co i jak należy robić.
Kwestią kluczową jest wiek, ale chyba masz wiecej niz 16 lat
Pozdrawiam
Szymon
ach, zapomniałem napisać, że na www pojawiła się relacja z wiosennego obozu w Kwiecewie:
http://www.kuling.org.pl/ring2/index.html
i klikamy odpowiedni pasek
Pozdrawiam
Szymon
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum