Zakładam temat tu, bo Kuling w tym roku będzie koordynował akcję. Ruszamy niebawem, bo juz 22 grudnia. Jeśli jest ktoś chętny - proszę pisać na mender[a]o2.pl i podac miejsce, imie, nazwisko i przewidywana dlugosc sieci. Mozna tez przysylac fotki miejsca lapania
Jeszcze raz potwierdzamy nasza pełną gotowość akcyjną Białystok-Dojlidy włącza się aktywnie w AK trzecim swoim tegozimowym łapaniem w okolicach 20tego grudnia.
Hej,
jest już dostęp i ze strony głównej, choć tylko z aktualności - nie wiem czy w intencji Piotra jest to już gotowa do pokazania strona - ale jest
Pozdrawiam
Szymon
no jeszcze nie jest gotowa no ale w tych okolicznościach przyrody zagęszcze ruchy i do wieczora podepne wyniki z zeszlego roku, aktualne wyniki - były juz pierwsze przyłowy. I to na poczatek.
no Olsztyn to oczywiście łapie! we wzmocnionym składzie z Sebą blacharzem, nie wiem czy ja osobiście będę mógł w sobotę 22.XII łapać ale jakby co sprzęt dla Seby i Dawida będzie. w każdym razie jutro wieczorem ide dosypać ziarna i dowiesić drugiego peta (6l), kule, jabłka i słoninkę, pozdr
okazuje się że Seba nie może łapać, więc postaram się w sobotę wcześnie rano podziczyć ze 2-3 h. potem musze jechać przygotowywac święta;-)
tak że wstępnie na Pozortach ok 0700 czasu ZULU, szybkie rozstawienie 3-4 siatek i szybkie łapanko max do 10tej.
Jak tam Dawid? będziesz?
DeGeneRat
Jest jeszcze jedna kwestia, najważniejsza chyba w tym wszystkim. Proponuję zrobić małą "burzę mózgów" i postawić sobie konkretne cele akcyjne tak, żeby potem jakąś fajnistą publikację z tego co wyjdzie popełnić. Sama biometria i dynamika nie będzie chyba wystarczająca, PZC proponował pierzenie, może jeszcze coś dodamy do tego? To pierzenie to chyba dobry, są kart pierzeń i możemy chyba ich użyć do takich badań. To co mi przychodzi do głowy to może jakieś dodatkowe pomiary - długość skoku (po kątem zmienności obu płci bogatkowych), może plamki sterówkowe u PAMAJów (do czego zresztą już się przymierzaliśmy poprzedniej zimy). Co Wy na to? Jakie macie pomysły?
A to fotka z desantowego, weekendowego przyłowu w Suchowoli (podlaskie). Złapałem 31 ptaków (w tym 28 bogatek, 1 modraszkę i 2 mazurki) przez 2 popołudniowe godziny. Łapałem na 1 siatkę. Myślę, że całkiem nieźle
ponizej typy sterówek u pamaj - nie wiem czy to ostateczna ubiegloroczna wersja chyba była jakas jeszcze obszerniejsza...no chyba ze sie myle. Do notowania w specjalach.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum