Grzesiek - podeslij do Seby wyniki - dodamy do przyłowów i rekordów i powoli bdziem kończyć walke karmnikową - 7 tys pęknie jak nic
Wklepałem w końcu wyniki Grześka, ale 7 tys nie pekło.... Może Grzesie coś pomylił....? Jakoś mało tych ptaszków miał w 6.odłowie.... i przyłowie.
6. przyłów to w tabeli to co przed 6. odłowem, ptaki dopisały po odłowie, powiedzmy powinien to być 7.przyłów?
Nie wiem czy to tak humanitarnie i moralnie "molestować" chłopaków moimi przyłowami, kiedy to karmniki i siatki już pochowane.
W niedzielę skończyły mi się 400(czemu tak mało??!!) awaryjnie przesłąnych Ka, rano 120 bogatek jedna z litwy i jedna jakaś polska
6. przyłów to w tabeli to co przed 6. odłowem, ptaki dopisały po odłowie, powiedzmy powinien to być 7.przyłów?
Przed 6. odłowem masz w tabelki 5. odłów i on się zgadza z tym co mam w bazie. Trzymając się założeń to przyłów do ostatniego odłowu powinien być przed ostatnim odłowem terminowym,. ale powiedzmy że tydzień po 1 marca może być.
Wklepałem jeszcze 2 odłowy jakie dostałem od T.Tumiela, ale nadal do 7 tysięcy nie dobiliśmy.
Zientek, kiedy wrzucisz zdjęcia dzięcioła średniego Zabłockiego? Dostałeś je?
tak, zdjęciedostałem - powieszejak tylko dotre z Kielcowszczyzny nad Zatoke - jakoskoło wtorku będe.
A 7 tys na bank jak dla mnie przełamaliśmy. Trzatylko raz jeszcze Grzecha przyłowy policzyc inaczej
Szkoda ze dawno juz po odłowach i przyłowach, wlasciwie u mnie (płd Opolszczyzna) w Pon.Wielkanocny to był najlepszy i najbardziej śnieżny dzionek tej zimowiosny. Za 4 godz. wpadlo do 2 sieci 96 ptakow, z czego wiekszosc to czyze. Wielkie koncentracje stacjonują tu juz 4 tydzien, stada leca i leca. W pierwszy weekend marca kumpel blachnał w ciagu weekendu 1060 ptoli, z czego 850 czyzy!!!! To jest dopiero masakra.
Ilości nadal sa duze. W ostatnią sobotę zaobraczkowal ledwie 300 spinusów
no to czekamy na dane do przyłowów i wtedy...przełamiemy 7 tys
u mnie dzis (po kilkudniowej nieobecnosci) w karmniku nadal sporo sikor, nieliczne dzwońce i nalot kosów ( przez cała zime kręcił sie jeden w porywach od 2 os - dzis na ololicznych krzakach 15-18 ptaków).
no to czekamy na dane do przyłowów i wtedy...przełamiemy 7 tys
dziś posłałem swoje z pierwszej połowy marca, może i 8 000 dobijemy.
dostałem wczoraj przesyłkę z obrączkami i już się coś łapie z nowu
Bogatka Litwa i jakieś dwie polskie oraz modraszka belgijka.
czekamy na te i na wszelkie poprzednie również ja postawie siatki w piątek/sobote - bo jak patrze na to co sie dzieje nadal przy karmniku i na apetyt skrzydlakow - to grzech nie polapac
zaczynam podejrzewać że wymyslasz te wiadomości siedząc z piwkiem wieczorem przy komputrze na kolana ludu a ja dzis w trakcie rozstawiania sieci dowiedziałem się ze morze wzywa...i po łapaniu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum