FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
Google  

Poprzedni temat «» Następny temat
Akcja Karmnik 2007
Autor Wiadomość
zientek 

Wysłany: 2008-03-01, 08:12   

po pierwszym obchodzie siatki zwinięte :( pada w porywach do leje.....ok 60 na stanie i chyba tak zostanie....

Tomasz Iciek 

Wysłany: 2008-03-01, 11:24   

zientek napisał/a:
po pierwszym obchodzie siatki zwinięte :( pada w porywach do leje.....ok 60 na stanie i chyba tak zostanie....

W Łodzi podobnie. Nawet sieci nie rozwijałem :cry:

zientek 

Wysłany: 2008-03-01, 16:14   

Ja postawiłem jeszcze siatki w jednym godzinnym rozjaśnieniu coby dołapac jeszcze skrzydlaków. Łacznie łapałem w sumie niecałe 3 h i ostatecznie wyszło nieźle. Gdyby pogoda pozwoliła mogło by być wręcz dobrze :) . Odrodziły się bogatki ktgórych ostatnio było jak na lekarstwo. Złapałem 123 ptaki przy czym dostały obrączki 94 w tym:
- jeden kos (moj pierwszy w tej edycji AK - straszna bieda w br z kosami w 3miescie)
- 4 dzwonki
- 26 bogatek
- 63 czyże

teraz pozostaje czekać na wyniki z Podlasia....:)

Sierac 
Mad ringer

Wysłany: 2008-03-03, 15:57   

Sikory już lecą na północ, przy karmniku pojawiają się od paru dni nowe ptaki w większych ilościach z tłuszczem 3 i 4.

Lecą "Skandynawy"! :grin:

zientek 

Wysłany: 2008-03-03, 16:23   

ano, dzis w Gdyni sikor oporowo - przy karmniku mam wlasnie ok 30-40 ptaków na raz. Po 7 tygodniach kiedy bogatki było jak na lekarstow teraz to masówka prawie :)

miras 

Wysłany: 2008-03-03, 18:05   

w Warszawie łapaliśmy dzisiaj, żeby uniknąć tej wichury, która w zasadzie taka straszna nie była. złapaliśmy trochę ponad 100 ptaków, ale świeżych było tak ok 80-90. dokładnie będę wiedział, jak dostanę wykaz Krzyśka.
głównie bogatka, trochę czyża i modrej, 1 dzięcioł duży, zretrapiona parka mysikrólików z grudnia i kos.
no i nowy gatuneczek do AK - szpak.
dzięcioł zielony kręcił się dziś wyjątkowo blisko siatek, ale nie pisane mu było...

mender 

Wysłany: 2008-03-03, 19:30   

Ponaglam wszystkich o wysyłanie wyników ostatniego w tej edycji AK łapania! Mam dotychczas wyniki z dwóch punktów. Zmobilizujcie się ostatni raz :-D Zakończmy to ładnie :razz:

mender 

Wysłany: 2008-03-04, 10:08   

Zięcik dosłał wyniki, ale okazalo się że się walnąłem się i dopiero teraz mam wyniki z dwóch punktów. Wklepalem je, ale chyba nie warto jeszcze wrzucać na strone...

Michu 

Wysłany: 2008-03-05, 11:48   

W Białym od jakiegoś czasu wiosna na całego i od kilka tygodni temu już zwinęliśmy karmnik. Jakby nawet karmnik był to siatkowanie przy nim byłoby raczej porażką na całej linii zakończoną złapaniem może 3-5 pierzaków. ;)

Pozdr

mender 

Wysłany: 2008-03-05, 16:20   

A dziś u mnie w karmniku ok 20 czyży i tyleż samo mazurków i kilka dzwońców... a czasu na łapanie brak :|

Tomasz Iciek 

Wysłany: 2008-03-05, 16:34   

Michu napisał/a:
W Białym od jakiegoś czasu wiosna na całego i od kilka tygodni temu już zwinęliśmy karmnik. Jakby nawet karmnik był to siatkowanie przy nim byłoby raczej porażką na całej linii zakończoną złapaniem może 3-5 pierzaków. ;)

Pozdr

W Łodzi w zasadzie też wiosennie, ale z ptakami zupełnie inaczej. Pełno ich przy karmniku. Dominuje czyż. Jak tylko poleca łuszczaki też zwinę karmnik.

PłowA 
APL

Wysłany: 2008-03-05, 18:37   

Dziś ostatnie łapanie przy karmniku w Białymstoku-Jaroszówce. Pogoda bardzo zmienna.

Michu napisał/a:
W Białym od jakiegoś czasu wiosna na całego

Tak wyglądały sieci pod koniec łapania. Wiosna na całego :-D

Zaobrączkowaliśmi 93 ptaki:
- bogatka 61
- czyż 28
- dzwonek 3
- czubatka 1 :]
Do tego wpadło 9 retrapów.

zientek 

Wysłany: 2008-03-07, 10:50   

no i mamy juz prawie ostateczne wyniki tego sezonu (prawie bo może ktos coś jeszcze doda z zaległych odłowów, co jest a gdzies sie schowało). Ptaków o wiela wiecej niż w ub sezonie, gatunkowo też przeskoczyliśmy pomimo że kilku nie odnotowaliśmy. Struktura dominantów się znieco zmieniła i inne okołopodobne...jakaś zgrubna analiza dla ludzkości zapewne niebawem powstanie

Grzegorz Kiljan 

Wysłany: 2008-03-09, 18:02   

Wiecie chłopy co to jest masakra
dzis przy karmniku zaobrączkowałem 396 ptaki !!
322 - bogatka
67 - modraszka
7 - czyż
oraz pochwyciłem sikory z centrali szwajcarskiej, belgijskiej, rosyjskiej, estońskiej !!
to już dale okrągłą liczbę 400
szkoda że odłów już po akcji karmnikowej :sad: :sad: :sad:

zientek 

Wysłany: 2008-03-09, 20:34   

słów mi zabrakło !! O qurde - to tyle w delikatnych słowach moge napisać...i kontrole posyłąja na kolana! Łolaboga to jest dopiero wynik!!! Gratulationsy. Jutro chyba pojde do pracy troche pozniej :)
Znaczy to ze mnie oczy nie myla i ja masówke sikor też mam przy karmniku...bo sa wszedzie wokolo na każdym krzaku i galązce....

ale te wyniki do przyłowu w sam raz sie zmieszcza jeszcze :)

Odpowiedz do tematu