Jęsli to chodzi o glowne hobby to nie zarabiam na kaktusach Jak kupuję jakieś nasiona i mam nadwyżki roślin to raczej rozdaję a jak już ktoś chce co zapłacić to na forum Kaktusy i Inne przeznaczył tą kasę. A zakłady z wypiciem tego specyfiku z bobrka polecam Ten napar jest tak wściekle gorzki ze tego sie po prostu nie da wypić Strasznie ,potwornie wręcz paskudny
_________________ "Niczyje zdrowie, wolność, ani mienie nie jest bezpieczne kiedy obraduje Parlament" .
słyszałam ze można tak tez leczyć np zapalenia ukladu moczowego przez kapiele z dodatkiem jakiegoś naparu z ziół, jakie mogłyby byc odpowiednie? rumianek?
Zioła o działaniu p/zapalnym to koszyczek rumianku jak najbardziej do tego można dodać koszyczek arniki, korzeń lukrecji, kwiat nagietka i wiele innych.
nie kąpiele, lecz nasiadówki , trza sobie zakupić porządną miednicę
W ten sposób się żadnego zapalenia nie wyleczy, co najwyżej podziała to rozkurczowo, podobnie jak wypicie rumianku. Trzeba najlepiej najpierw przeleczyc się furaginem (lub w gorszych przypadkach gdy nie działa odpowiednim dobranym antybiotykiem), a potem przez dłuższy czas np. trzy tygodnie pić zioła wg. instrukcji na opakowaniu - najważniejsza jest sypka mącznica mozna ja zmieszać ze skrzypem i bratkiem. Jeśli sie tylko leczy antybiotykiem to niszczy on nabłonek dróg moczowych i można miec często coraz poważniejsze nawroty. Zioła ten nabłonek regenerują. Ewenetulanie można też brać preparaty z żurawiną, która nie pozwala na przyleganie bakterii w układzie moczowym.
Poziom polskiego ziołolecznictwa pokazuje, że Polska jest w tym względzie zacofana. Najbardziej postępowa jest Rosja w tych sprawach, tam można znaleźć w internecie szczegółowe analizy składu chemicznego różnych roślin, oni mają najwięcej i najlepsze preparaty, o jakim nam by się nie śniło.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum