FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
Google  

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Wiacek
2007-02-19, 20:15
Rosliny lecznicze
Autor Wiadomość
Tor 

Wysłany: 2006-03-09, 00:24   

Namor napisał/a:
Mogą natomiast sprzedawać hodowane konwalie w ogródkach.

I to jest najlepsza metoda. Jeżeli interesują Was rośliny chronione, to poszukajcie nasion w jakimś sklepie. Możecie sobie wysiać w ogródku i wtedy robicie co chcecie. :) Lepsze to, niż ogołacanie lasów, bo i takie rzeczy widziałem.

Atterdag 
Śmiałek Darniowy

Wysłany: 2006-03-09, 15:05   

Jest duży popyt na Pełnika na targowisku.... :( ...i widziałem, że podaż bywa znaczna....
...Tam, gdzie przedtem w niedostępnych bagnach, kisiały zaraźliwe zgnilizny i jady straszliwe, gdzie w gęstych łozach lęgły się drapieżne wilki (...) tam dziś widać naypyszniejsze łąki i bogate osady przytykaiące do samych brzegów Noteci…

LSz FP

gabi 

Wysłany: 2006-03-26, 13:37   

U mnie na straganach pełno konwalii, zawilców, niezapominajek i wielu wielu innych... Jestem przekonana, ze wiekszość z nich jest zrywana w lasach. Na działce nie wyhoduje sie takiej ilości. Teraz przed świetami zapewne pojawią sie pęczki borówki brusznicy czy gałązki wierzby, sporo bedzie forsycji i innych roślin kojarzących się z wielkanocą :(

Odpowiedz do tematu