FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
Google  

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Wiacek
2007-02-19, 20:19
ratujcie moja mucholowke
Autor Wiadomość
adamgda 

Wysłany: 2006-01-03, 16:13   ratujcie moja mucholowke

Sluchajcie, jakijs czas temu zamowilem na allegro mucholowke. Przyszla w doniczce, porzadnie zapakowana ale zadne szczeki nie reagowaly. Tak jakby byly zuzyte. Ale pomyslalem sobie ze to przez podroz moze. Niestety kilka z nich padlo. Ustawilem ją na oknie podlewalem regularnie przegotowaną i odstaną wodą. Na szczescie kilka ze szczęk przetrwało. Reszta zczarniala i je wyciąłem. Minal miesiac moze dwa i cos zaczelo z niej wyrastać. dokladnie ze srodka wyrosko kilka lisci oraz wysoki pęd. Na poczatku pomyslalem sobie super to znaczy sie ze jej dobrze! Ale pozniej przeczytalem na forum ze to kwiatostan i powinienem pilnie go wyciąć. Jednak pęd jest juz bardzo wysoki i niebardzo wiem czy jeszcze jest sens to robic. Co radzicie? Dodatkowo w jaki sposob mam jej zapewnic temperature 1-10stopni na zime? Fotke mojej mucholowki mozna obejrzec pod adresem www.sectec.pl/peryskop.jpg

Tetrao 
moderator
zacietrzewiony

Wysłany: 2006-01-03, 16:38   

adamgdo! Nie pisz dwa razy tego samego posta!
Twój poprzedni post został złączony z istniejacym tematem o muchołówce - bo taka jest własnie jego tematyka!
mamy na forum kilku speców od tej roslinki więc na pewno Ci tam ktoś odpowie!

adamgda 

Wysłany: 2006-01-04, 00:29   

bede pamietal myslalem ze pomylilem okienka i wpisalem swojego posta nie tam gdzie trzeba a on poprostu zostal złączony

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi