Kupiłem w Czechach kwiatek. Podobał mi sie ale był ostatni i w opłakanym stanie. Bez karteczki z nazwą na dodatek. I... nie wiem co to jest. Proszę o pomoc na adres:
adj100@tlen.pl
Właśnie dostałem odpowiedz z Ogrodu Botanicznego Uniwersytetu Wrocławskiego za którą serdecznie dziękuję.
Dla zainteresowanych to -Ceropegia Sandersonii.
Pozdrawiam
Witam serdecznie.
Dostałem taką roślinkę w prezencie. Niestety nie wiem jak się nią opiekować, bo nie wiem, co to jest za roślina. Na zimę straciła dużo liści, czym bardzo się nie przejąłem, myśląc, że na wiosnę odbije. Jak widać pojawiły się nowe liście jednak dużo starych nadal usycha. Proszę o pomoc i z góry dziękuję.
To jest Róża pomarszczona-Rosa rugosa -owoce ma duże i można z nich powidła robić ale to strasznie pracochłonne ale warto,niektórzy też winko z tego robią ale ja wolę z normalnej dzikiej
_________________ "Niczyje zdrowie, wolność, ani mienie nie jest bezpieczne kiedy obraduje Parlament" .
Mam pytanie o krzew rosnący u mojego braciszka... Ch....erstwo kłujące i bardzo rozgałęzione... Widziałem też inne kolory owoców - od bladej żółci po jarzębinową czerwień
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum