witam!
poszukuje topoli kalifornijskiej(populus trichocarpa)w okolicach śląska lub krakowa.... musze zebrac do zielnika na studia a jakos nie potrafie jej odnaleźć... bylabym wdzieczna za pomoc
pozdr
_________________ szaroniebieski w czarnych glanach mój cień....
"Poza gospodarczym wyrachowaniem leśnik musi mieć także i szerszy, przyrodniczy punkt widzenia; powinien mieć również na względzie wartość materialnie niewymierną, jaką jest piękno i urok lasu..." W. Koehler, 1961.
tak z leśnego w kraku - dokładnie na GL a ty?? no i właśnie poszukuje tej topoli - proszę powiedz że wiesz gdzie rosnie.... jak jej nie zbiorę to będzie straszna kapa....;/
_________________ szaroniebieski w czarnych glanach mój cień....
ktos kiedys mi o niej mowił w Krk, ale teraz nie pamietam kto i gdzie
w Łodzi rośnie np tu http://www.uml.lodz.pl/in...anie=7,08,07,01
w Krakowie pewnie też gdzieś jest - polecam sprawdzic najpierw w Ogrodzie Botanicznym, a potem po krakowskich parkach pospacerować - podczas romantycznego spacerku można naprawdę wiele ciekawe rzeczy wyhaczyć - jak tak właśnie znalazłem mojego candicansa.
Hmm a najlepiej to udaj sie do któregoś z prowadzących - Zibiego albo Karczmara - jeśli wiedzą, z pewnością sprzedadzą Ci info
pozdrawiam i powodzenia
_________________ Tomasz Figarski "P.P.Ps"
"Poza gospodarczym wyrachowaniem leśnik musi mieć także i szerszy, przyrodniczy punkt widzenia; powinien mieć również na względzie wartość materialnie niewymierną, jaką jest piękno i urok lasu..." W. Koehler, 1961.
warto, oni wiedzą takie rzeczy niektórzy koledzy też ich pytali i info otrzymali
smoczycza napisał/a:
czyżbyś tez należał do szacownego grona ich wychowanków
proste
smoczycza napisał/a:
uczysz sie jeszcze??
pozdrowionka z V "dżielu"
mega pytanie odnośnie tym razem populu candicans - w ktorej czesci parku kościuszki to rośnie??????.
w Katowicach (bo pewnie o ten park Ci chodzi) jej nie szukałem, bo znalazłem bliżej - kilka egzemplarzy rośnie w parku na Wiślickiej w Kraku (jak jedzie się na Hute linią 139 i jak autobus odbija w lewo w Wislicką, mijając po prawej stronie akademiki Polibudy, to po lewej, na samym zakręcie, w parku rosną )
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum