FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
Google  

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Wiacek
2007-02-19, 20:25
do odstrzału
Autor Wiadomość
xhardcorex 
Jerzy Jeż

Wysłany: 2004-05-13, 12:23   do odstrzału

Moja Dziewczyna była wczoraj na zajęciach w Ogrodzie Botanicznym PAN w Powsinie i jeden z pracowników naukowych opowidaj?c o bogactwie i unikatowych zbiorach flory nadmienił, że niestety ogród moze zostać zamknięty bo systematycznie sa likwidowane placowki PAN :evil: Nie wiem jak co mysla inni ale niszczenie kolekcji, która posiada kilka okazów jedynych jakie zyja w Polsce, ogromny bank nasion i okazy roslin w Polsce juz niewystepujacych np. len to lekka przesada. Zbiory te gromadzone były przez fascynatow bo takimi sa pracownicy ogrodu ( za taka prace za granica mieliby kilka razy wiecej) a oni maja ponizej sredniej. Moze te info s? mylne opieram sie na wypowiedzi jednego czlowieka ale jest w nim napewno ziarenko prawdy. Na koniec dodam, ze tereny ogrodu nadaja sie doskonale pod zabudowe :( napewno Ktos bogaty chetnie by zamieszkal w pieknej okolicy niedaleko Wawy.

Corvus 
moderator
..ichtio-mod...

Wysłany: 2004-05-13, 13:59   

Niestety nie mogę ustosunkow?ć się Do Twojej wypowiedzi odnonie likwidacji ogrodu, bo nie mam na ten temat zednych informacji.
Jednakże s?dzę iz było by to zbrodni?, i niepowetowan? strat?.
Byłem w Powsinie i Byłem zauroczony pięknem tego miejsca, wspeniałe roliny zielne, krzewy, drzewa. Olbrzymie oranżerie z rolinami tropikalnymi.......Co WSPANIAŁEGO!!!! Każdego kto ma trochę wolnego czasu i nie mieszka na drugim końcu Polski zachęcam do odwiedzenia tego wspaniałego miejsca.

Odpowiedz do tematu