Dęby czasami odrastają po przycięciu ale w większości przypadków zamierają , w kazdym razie nie rozkrzewiają się poprzez korzenie jak np bzy. Jeśli je przytniesz po wypuszczeniu pierwszych liści to najczęściej zamierają, nie mają już sił na wypuszczenie nowych liści.
mojego kasztanowca co pisalam o nim na poczatku tematu osłoniłam 'chochołem' i stał całą zime na balkonie.. zima nie była mroźna wiec chyba korzenie mu nie przemarzły...
skąd mam wiedzieć czy on żyje? sterczy teraz taki patyk i nie puszcza pąków mimo, że inne roslinki już zaczynają.. kasztanowce zaczynają troche później czy poprostu moja roslinka nie przetrwała zimy?
_________________ Polowanie nie jest żadnym sportem, to morderstwo z zimną krwią. Jeśli ktoś potrafi pokonać niedźwiedzia w zapasach lub samemu dogonić zająca, wówaczas może sie uważać za prawdziwego sportowca.
_________________ Polowanie nie jest żadnym sportem, to morderstwo z zimną krwią. Jeśli ktoś potrafi pokonać niedźwiedzia w zapasach lub samemu dogonić zająca, wówaczas może sie uważać za prawdziwego sportowca.
albo, wstaw go do domu i zacznij podlewać. jeśli ruszy to będzie ok, i potem go wystawisz na początku maja na dwór.
eee, tylko by się rozhartowała od kaloryferów, a ponownie wystawiona na balkon (ale prędzej na parterze niż na 10-tym piętrze ) mogłaby zostać uszkodzona przez późne przymrozki
cierpliwości, jak do maja nie pękną pąki najwyżej wyrzucisz
eee, tylko by się rozhartowała od kaloryferów, a ponownie wystawiona na balkon (ale prędzej na parterze niż na 10-tym piętrze ) mogłaby zostać uszkodzona przez późne przymrozki
u mnie rośliny doniczkowe stoją od maja do października na balkonie. (w zależności od warunków atm) i nic im sie nie idzieje, a są zapewne delikatniejsze niż kasztanowiec.
wiadomo że wystawiam wtedy kiedy nie ma już przymrozków, a z drugiej strony to tak naprawde kaloryfery już tak bardzo nie grzeją i można sobie zaworem regulować temperaturę.
Gdy się wchłonie flaszkę na raz?
ale od dołu czy nie jak od dołu to raczej spoko -drewnieje no chyba że liście zaczynają matowieć i podsychać to wtedy znaczy to ze coś jest nie tak z systemem korzeniowym np roślinek przelany jest
_________________ "Niczyje zdrowie, wolność, ani mienie nie jest bezpieczne kiedy obraduje Parlament" .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum