For dziękuję za poświęcenie, aż mi głupio Dzięki wszystkim za zainteresowanie podjadę w te miejsca, nie chce nikogo angażować w przywożenie mi tego "dziada" sama się pofatyguję:) Jeszcze raz wielkie dzięki dla was!
_________________ Jak tu wyrazić moc uczuć, które wezbrały tak potężnie, że są niewypowiedziane?...Wieki długie śpiewają i będą śpiewały wiecznie nową pieśń miłości.
To jak sie wybierasz di cieszyna to one rosną między budynkiem dyrekcji szpitala a pawilonem nr 1 - jeszcze jest tam pomnikowy buk odmiana miedziana
_________________ Latał sobie z radarem pewien gacek młody
I po drodze omijał przeróżne przeszkody,
Lecz właśnie gdy się cieszył, że je tak omija,
Wpadłszy na jedną z przeszkód rozbił sobie ryja.
Chętnie bym poznał Paśke i zaprosił do siebie, ale mój dżentelmeński instynkt każe mi jednak nalegać by dziewcze zostało u siebie i zostawiło to mnie!
Papcio Tet z chęcią zbierze co potrzeba i wyśle do fora czy do Kraka
drzewsko już sobie wdrukwałem w głowe i będę szukał
Paśko powiedz jeszcze na kiedy potrzebujesz te pędy. Jeżeli na gwałt to wysyłam, a jeżeli się nie spieszy to 28.09 będę w Kraku więc mogę ci to przekazać osobiście.
Nie ukrywam ze ta ostatnia opcja byłaby dla mnie podwójną przyjemnością
As you wish
Kurcze i draka!
Wczoraj łaziłęm po parku 2 h - podchodziłem pod każdego dęba, oglądałem uważnie żołędzie ale nico!
Spróbuje jeszcze raz jutro przejść się, moze jakieś drzewsko przegapiłem. W kazdym razie z tego co widziałem to kilka doslych drzew zostalo tam ściętych, trudno mi było po samym pniaku okreslić gatunek drzewa...
Sądziłem ze to drzewo będzie podpisane tak jak inne rzadsze i okazalsze w parku - np. potęzny pomnikowy platan czy miłorząb japoński, ale niestety pozostaje mi sprawdzać wygląd żołędzi...
To tymczasem, jutro jeszcze raz złoże raport, mam nadzieje bardziej optymistyczny
_________________ Jak tu wyrazić moc uczuć, które wezbrały tak potężnie, że są niewypowiedziane?...Wieki długie śpiewają i będą śpiewały wiecznie nową pieśń miłości.
Musze się pochwalić, mam najprawdziwszą dziką jabłoń:) Tetrao, a jak tam dąb:>
"Poza gospodarczym wyrachowaniem leśnik musi mieć także i szerszy, przyrodniczy punkt widzenia; powinien mieć również na względzie wartość materialnie niewymierną, jaką jest piękno i urok lasu..." W. Koehler, 1961.
O.... ale czy jabłoń dziką tzw "płonkę" czy jabłoń leśną?
Czy też obie to ta sama?
Ja się czaję na Dąb mużakowski teraz - muszę podjechać do Bad Muskau
_________________ ...Tam, gdzie przedtem w niedostępnych bagnach, kisiały zaraźliwe zgnilizny i jady straszliwe, gdzie w gęstych łozach lęgły się drapieżne wilki (...) tam dziś widać naypyszniejsze łąki i bogate osady przytykaiące do samych brzegów Noteci…
Mam kolegę na roku który już dwa razy "napastował" dęba w Cieszynie (ten pomnik przyrody przy szpitalu) więc mam nadzieje że zrobi to po raz trzeci a jak nie.... to ja to zrobię po raz pierwszy
Mam kolegę na roku który już dwa razy "napastował" dęba w Cieszynie (ten pomnik przyrody przy szpitalu) więc mam nadzieje że zrobi to po raz trzeci a jak nie.... to ja to zrobię po raz pierwszy
teraz to sie młodzież zabawia...nie ma co...jakby to nazwać - florofilia
_________________ Tomasz Figarski "P.P.Ps"
"Poza gospodarczym wyrachowaniem leśnik musi mieć także i szerszy, przyrodniczy punkt widzenia; powinien mieć również na względzie wartość materialnie niewymierną, jaką jest piękno i urok lasu..." W. Koehler, 1961.
A wracając do Dendrofilii... jest gdzieś w Kraku Surmia znaczy Katalpa?
_________________ ...Tam, gdzie przedtem w niedostępnych bagnach, kisiały zaraźliwe zgnilizny i jady straszliwe, gdzie w gęstych łozach lęgły się drapieżne wilki (...) tam dziś widać naypyszniejsze łąki i bogate osady przytykaiące do samych brzegów Noteci…
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum