FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
Google  

Poprzedni temat «» Następny temat
Dąb burgundzki
Autor Wiadomość
for 
moderator
Zgórmysyn

Wysłany: 2007-09-07, 11:14   

sprawa do tetika bo ma najblizej :]
mozebys Tetraonie zebral dla Paśki tego deba - w końcu masz go na miejscu ;) :mrgreen:

Kess a jednak ural istnieje :]

Paśka 

Wysłany: 2007-09-07, 11:30   

For dziękuję za poświęcenie, aż mi głupio :oops: Dzięki wszystkim za zainteresowanie :) podjadę w te miejsca, nie chce nikogo angażować w przywożenie mi tego "dziada" sama się pofatyguję:) Jeszcze raz wielkie dzięki dla was!

orchid 
(ł)owca jeleni

Wysłany: 2007-09-07, 11:37   

To jak sie wybierasz di cieszyna to one rosną między budynkiem dyrekcji szpitala a pawilonem nr 1 - jeszcze jest tam pomnikowy buk odmiana miedziana :tup:
Wpadłszy na jedną z przeszkód rozbił sobie ryja.

Tetrao 
moderator
zacietrzewiony

Wysłany: 2007-09-07, 12:14   

Chętnie bym poznał Paśke i zaprosił do siebie, ale mój dżentelmeński instynkt każe mi jednak nalegać by dziewcze zostało u siebie i zostawiło to mnie! :mrgreen:

Papcio Tet z chęcią zbierze co potrzeba i wyśle do fora czy do Kraka :oki:
drzewsko już sobie wdrukwałem w głowe i będę szukał :]

Paśko powiedz jeszcze na kiedy potrzebujesz te pędy. Jeżeli na gwałt to wysyłam, a jeżeli się nie spieszy to 28.09 będę w Kraku więc mogę ci to przekazać osobiście.
Nie ukrywam ze ta ostatnia opcja byłaby dla mnie podwójną przyjemnością :mrgreen:
As you wish :]

Kejbii 
moderator

Wysłany: 2007-09-08, 01:54   

Wrzucam linki do fotek dla zinterowanych zaglądaczy, by wiadomo było, o "kogo" chodzi :D

http://atlas-roslin.pl/gatunki/Quercus_cerris.htm

http://images.google.pl/i...az%C3%B3w&gbv=2

Tetrao 
moderator
zacietrzewiony

Wysłany: 2007-09-12, 09:50   

Kurcze i draka! :roll:
Wczoraj łaziłęm po parku 2 h - podchodziłem pod każdego dęba, oglądałem uważnie żołędzie ale nico! :/
Spróbuje jeszcze raz jutro przejść się, moze jakieś drzewsko przegapiłem. W kazdym razie z tego co widziałem to kilka doslych drzew zostalo tam ściętych, trudno mi było po samym pniaku okreslić gatunek drzewa...

Sądziłem ze to drzewo będzie podpisane tak jak inne rzadsze i okazalsze w parku - np. potęzny pomnikowy platan czy miłorząb japoński, ale niestety pozostaje mi sprawdzać wygląd żołędzi... :?

To tymczasem, jutro jeszcze raz złoże raport, mam nadzieje bardziej optymistyczny :oki:

Paśka 

Wysłany: 2007-09-12, 16:34   

Czekam na wieści:)

Paśka 

Wysłany: 2007-09-15, 17:18   

Musze się pochwalić, mam najprawdziwszą dziką jabłoń:) Tetrao, a jak tam dąb:>

green power 
autor 100000 posta

Wysłany: 2007-09-19, 18:50   

Paśka napisał/a:
Tetrao, a jak tam dąb:>
znając Tetrao to pewnie stoi jak sosna :]

"Poza gospodarczym wyrachowaniem leśnik musi mieć także i szerszy, przyrodniczy punkt widzenia; powinien mieć również na względzie wartość materialnie niewymierną, jaką jest piękno i urok lasu..." W. Koehler, 1961.

Atterdag 
Śmiałek Darniowy

Wysłany: 2007-09-19, 23:32   

Stoi raczej jak Rosjanie na Odrze w 45tym :]

O.... ale czy jabłoń dziką tzw "płonkę" czy jabłoń leśną? :)
Czy też obie to ta sama? :roll:

Ja się czaję na Dąb mużakowski teraz - muszę podjechać do Bad Muskau :D
...Tam, gdzie przedtem w niedostępnych bagnach, kisiały zaraźliwe zgnilizny i jady straszliwe, gdzie w gęstych łozach lęgły się drapieżne wilki (...) tam dziś widać naypyszniejsze łąki i bogate osady przytykaiące do samych brzegów Noteci…

LSz FP

Paśka 

Wysłany: 2007-09-20, 19:58   

Mam kolegę na roku który już dwa razy "napastował" dęba w Cieszynie (ten pomnik przyrody przy szpitalu) więc mam nadzieje że zrobi to po raz trzeci :mrgreen: a jak nie.... to ja to zrobię po raz pierwszy :twisted:

green power 
autor 100000 posta

Wysłany: 2007-09-20, 22:01   

Paśka napisał/a:
Mam kolegę na roku który już dwa razy "napastował" dęba w Cieszynie (ten pomnik przyrody przy szpitalu) więc mam nadzieje że zrobi to po raz trzeci a jak nie.... to ja to zrobię po raz pierwszy
teraz to sie młodzież zabawia...nie ma co...jakby to nazwać - florofilia :roll: :mrgreen:

"Poza gospodarczym wyrachowaniem leśnik musi mieć także i szerszy, przyrodniczy punkt widzenia; powinien mieć również na względzie wartość materialnie niewymierną, jaką jest piękno i urok lasu..." W. Koehler, 1961.

for 
moderator
Zgórmysyn

Wysłany: 2007-09-21, 07:04   

Paśka napisał/a:
a jak nie.... to ja to zrobię po raz pierwszy

Paśka widze ze wiele wynioslas z praktyk w zjpk :roll: :]

Atterdag 
Śmiałek Darniowy

Wysłany: 2007-09-21, 08:39   

Znaczy się faks, skaner i wasze bazy danych? :roll:

A wracając do Dendrofilii... jest gdzieś w Kraku Surmia znaczy Katalpa?
...Tam, gdzie przedtem w niedostępnych bagnach, kisiały zaraźliwe zgnilizny i jady straszliwe, gdzie w gęstych łozach lęgły się drapieżne wilki (...) tam dziś widać naypyszniejsze łąki i bogate osady przytykaiące do samych brzegów Noteci…

LSz FP

for 
moderator
Zgórmysyn

Wysłany: 2007-09-21, 08:44   

Atterdag napisał/a:
A wracając do Dendrofilii... jest gdzieś w Kraku Surmia znaczy Katalpa?

wszedzie jest :] - w KrK w kilkunastu miejscach
u mnie w bosni w parku rosnie :D

Odpowiedz do tematu