Na allegro spotkałem kiedy 2 rosyjskie wydania ksi?żek Puchalskiego w ty, jaden którego nie spotkałem po Polsku.Były to :
W Skrzydlatym ?wiecie
Ptaki Drapieżne
1. Bezkrwawe Łowy
2. Film i Fotografia
3. Mieszkańcy Lasów
4. Portrety zwierz?t
5. Przyroda Arktyki
6. Przyroda Polski
7. Ptaki Drapieżne
8. Ptaki Naszych Pól, Ł?k i Wód
9. Puszcza
10. Rok W Puszczy
11. Trofea Obiektywu
12. W Krainie Czarnej Hańczy
13. W Krainie Łabędzia
14. W Krainie Łowów
15. W Skrzydlatym ?wiecie
16. Wród Trzcin i Wód
17. Wyspa Kormoranów
10 z tych 17 udało mi się w ci?gu dwóch tygodniu kupić na Allegro - tzn. częć aukcji jeszcze trwa
Ja widziałem jeszcze takie tytuły Flora Tatr,Na rozlewiskach Biebrzy i Narwi,Zwierzęta z Dalekich stron.I to by była chyba kompletna lista bo czytałem gdzie że Puchalski wydał ok. 20 albumów.A z Allegro wyczesałem już wszystko co sie da
Wczoraj dostałem kolejne albumy wraz z bonusem - broszurk? podsumowuj?c? osi?gnięcia Puchalskiego. Okazuje się, że wydał 30 albumów Filmów wydał 60 tylko po wojnie.
Ja kupiłem "Ostatnie bezkrawe łowy". Na kupienie "Na rozlewiskach..." szans nie było bo cena była strasznie, nieprzyzwoicie przebijana. Ostatnio Szybszy wszystko kosi ale jako odrzucili ostatnie jego zgłoszenia. Co do albumów Puchalskiego to ja słyszałem o wydanych przez niego 53 sztukach. Znam delikwenta który trzydzieci parę ma. Ja mam już 17 z tym w ostatnim tygodniu kupionym. W Krainie łabędzia czy Ptaki naszych pól, wód i ł?k nawet podwójne posiadam.
30 albumów ?????. A s? tam wersje obcojęzyczne i nasze wydania z różnych lat??
Widzę że się licytujemy niepotrzebnie na Allegro Panowie. Może ustalmy jaki scenariusz i nie podbijajmy cen bez sensu. Np taki - jak się ukaże co nowego to napiszmy do siebie i wtedy ustalimy kto co ma. Kto może odpucić a kto dany album kupi. Co wy na to????????????????
Edit: kessy
Prosilam juz o unikanie czegos takiego, na litosc... Prosze: 1 czesc 4:59, 2 czesc 5:01, 3 czesc: 5:06. Istnieje opcja edycji posta...
_________________ (...) Bocian zwany "Wojtusiem" lotnicz? poczt? zajmował tu się"
oki to najlepiej niech każdy opublikuje swoj? liste i na bież?co j? akutalizuje.Najlepiej podać też date wydania po chyba "Bezkrwawe Łowy" i "Wyspa Kormoranów" miały po dwa rożni?ce sie ogładk? i troche zdjęciami.Ja Pierwszy:
"Bezkrwawe łowy" wyd 1 1951 r
"Wród Trzcin i Wód" 1955 r
"W Krainie Łabędzia" 1956 r
"Wyspa Kormoranów" wyd 2 1957r
"Rok W Puszczy" 1960 r
"Mieszkańcy Lasu" 1967 r
"W Skrzydlatym ?wiecie" 1967 r
"Przyroda Polski" 1969 r
"W Krainie Łowów" wyd 2 1973 r
"Puszcza" 1975 r
"Ptaki Naszych Pól,Ł?k i Wód" 1979 r
"Trofea Obiektywu" 1980 r
"W krainie Czarnej Hańczy" 1986 r
"Film i Fotografia" 1989 r
Oczekuje jeszcze na :
"Przyroda Arktyki" 1968 r
"Ostatnie Bezkrwawe Łowy " 1995 r
Czekam na was panowie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum