Posiadam CANONA EOS 300 kit nie jest to może lustrzanka profesjonalna ,ale na poczatek musi mi starczyc. Chcialem fotografowac ptaki i zastanawiam sie nad teleobiektywem.
Może mi kto doradzić co by można kupić, zeby powstał jaki skuteczny zestaw.
wiesz najpierw musisz kupić sobie dobry stabilny statyw (ok 500zł może mniej) i najlepiej z głowica kulkow?. Obiektyw zoom 75-300 kosztuje ok.1000zł.Ja nim robiłem zdjęcia z ukrycia no ale ptak musi być blisko. To jest taki teleobiektyw najtańszy.
Hym z budżetem to jest róznie, mylałem żeby sie zamkn?ć w 2000 zł.
Niewiem czy nie lepszy by byl stałoogniskowy , przy zoomie traci sie na przysłonie.
Myslałem o jakiej 300 lub 400 i do tego telekonwerter x 2, czy co takiego.
Jak mylicie cos takiego by wypaliło/???
Robię różne zdj?tka w tym ptasie- częć prezentuję w albumie na forum. Przy odpowiednim przygotowaniu można robić fajnoci różne. Jednak zawsze potrzebny jest solidny statyw bez którego nie ma mowy o robieniu czego konkretnego. Radziłbym kupić dobry statyw a następnie szukać obiektywu o najbradziej optymalnych parametrach za pieni?dze które zostan? w garci.
Ao- juv.gn.krog.str1.jpg
Plik ściągnięto 589 raz(y) 65.57 KB
_________________ (...) Bocian zwany "Wojtusiem" lotnicz? poczt? zajmował tu się"
A jak im robisz te fotki to sie nie denerwuja? Czy miales juz jakies niebezpieczne sytuacje, ze zaczely atakowac? Jak wiesz planuje w maju sprawdzic moje kosze i tak sie zastanawiam czy przypadkiem oka nie strace...
Jedna stara kiedy chciała mnie z drzewa zrzucić ale się nie dałem. Młode nie s? agresywne ale strasz? napastnika pusz?c się z całych sił tak jak na zał?czonym zdjęciu.
_________________ (...) Bocian zwany "Wojtusiem" lotnicz? poczt? zajmował tu się"
Dla mnie zawsze najlepszy jest Manfrotto w różnych odmianach. Dużo osób na tym robi. I ja na ty tez robię. Poza tym statyw by był dobry musi być doc ciężki. Co do Tamrona - mam taki sprzęt 28- 200 sporo na nim robiłem dopuki nie kupiłem Canona.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum