Może ktoś z Was się zetknął.... poproszę o opinie nt w/w modelu....
z góry dzięki
_________________ Tomasz Figarski "P.P.Ps"
"Poza gospodarczym wyrachowaniem leśnik musi mieć także i szerszy, przyrodniczy punkt widzenia; powinien mieć również na względzie wartość materialnie niewymierną, jaką jest piękno i urok lasu..." W. Koehler, 1961.
Ja posiadam ten model ale już niedługo mam zamiar go zamienić na jakąś lustrzankę a to z powodu jakości zdjęć. Niby zoom optyczny ma duży ale mi to nie wystarcza i muszę korzystać z zoom'u cyfrowego... a jak wiadomo ten psuje jakość.
W razie potrzeby mogę podesłać kilka fotek z tego aparatu:)
spokojnie,spokojnie ja to już wszystko sobie przemyślałam i przedyskutowałam. Nie myślcie że tak nagle mam zachciankę na lustro Już długo nad tym myślałam i po wielu dyskusjach wybrałam Nikona D80 + 18-55 + Nikkor 70-300 VR . Wiem że lustrzanka to droga inwestycja ale aparat będzie na długi czas... może kiedyś wymienię sobie tylko obiektyw.... ale to zależy od funduszy
marta_znawca, ale wcześniej pisałaś ze nie wystarcza Ci "zoom" tu będziesz miała dokładnie taką sama ogniskową(mam nadzieje ze jesteś tego świadoma?)...
Hunt nie wystarcza mi to gdy podchodzę do ptaka bez żadnej zasiadki (tak było kiedyś). Teraz powoli się szkolę i z ukrycia jestem w stanie podejść bardzo blisko. Im jestem starsza tym więcej wiem jak fotografować . Kiedyś robiłam to tak że podchodziłam do ptaka i cykałam zdjęcia 'na szybko' no i nie wychodziły za dobrze. Teraz wiem już trochę więcej i mam nadzieję że ten obiektyw mi wystarczy. A jeżeli nie to pozostaje zbierać na lepszy
... no ale wróćmy do H7... waham się pomiędzy nim a FZ 30...
marta_znawca napisał/a:
poproszę
_________________ Tomasz Figarski "P.P.Ps"
"Poza gospodarczym wyrachowaniem leśnik musi mieć także i szerszy, przyrodniczy punkt widzenia; powinien mieć również na względzie wartość materialnie niewymierną, jaką jest piękno i urok lasu..." W. Koehler, 1961.
... no ale wróćmy do H7... waham się pomiędzy nim a FZ 30...
marta_znawca napisał/a:
poproszę
Ja używam H9 i jestem bardzo zadowolony. Wg, niektórych opinii H7 robi lepsze zdjęcia niż H9. W sklepie na przeciwko ojców Bernardynów w Radomiu (green power będzie wiedział, gdzie bo jest z Radomia) sprzedawca pokazał mi H7 i H9 i w sumie namówił na H9. Jak dla amatora takiego jak ja, dużo musiałem się uczyć, ale ostatnie zdjęcia ptaszków, jak na moje czysto amatorskie umiejętności i wg mojej opinii wyszły bardzo dobrze. Również mogę wrzucić kilka fotek.
Marta znawca podoba mi się Twoje podejście !
Chcieć to móc ! Osiągniesz, co będziesz chciała w ptasiofotografii, acz może to zająć "a while" {Ale tym lepszy smak sukcesu }
Pozdrawiam !
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum