marta_znawca, i jak masz już ten konwerter? Jeżeli nie, to zastanów sie czy to dobry pomysł do tego szkła (Nikkor VR 70-300 mm f/4.5-5.6) już jest ciemno, upewnij sie wpierw czy z konwerterem nie wysiądzie Ci całkowicie AF. Najlepiej przetestuj zestaw przed kupnem...
America, musimy się kiedyś spiknąć w Radomiu. Dobre fotki Ci wychodzą, zatem chciałbym zaczerpnąć kilku rad... (te, wyżej zamieszczone fotki pewnie ze statywu robiłeś...?)
_________________ Tomasz Figarski "P.P.Ps"
"Poza gospodarczym wyrachowaniem leśnik musi mieć także i szerszy, przyrodniczy punkt widzenia; powinien mieć również na względzie wartość materialnie niewymierną, jaką jest piękno i urok lasu..." W. Koehler, 1961.
marta_znawca, i jak masz już ten konwerter? Jeżeli nie, to zastanów sie czy to dobry pomysł do tego szkła (Nikkor VR 70-300 mm f/4.5-5.6) już jest ciemno, upewnij sie wpierw czy z konwerterem nie wysiądzie Ci całkowicie AF. Najlepiej przetestuj zestaw przed kupnem...
Hunt ale ja jednak nie kupiłam tego Nikkora, kupiłam Sigme 100-300mm f/4 EX APO DG HSM .
No ogniskowa jest dla mnie za krótka i nie widzę innego wyjścia niż dokupienie telekonwertera.
eh... tyle że ja niestety nie mam jak przetestować : (
Z tą sigmą powinno być ok, kupujesz w sklepie czy przez internet? (jak w sklepie, to podłączasz i widzisz czy AF chodzi, jak internet- byle sklep- pamiętaj że masz 10 dni na ewentualny zwrot bez podania przyczyny...)
America, musimy się kiedyś spiknąć w Radomiu. Dobre fotki Ci wychodzą, zatem chciałbym zaczerpnąć kilku rad... (te, wyżej zamieszczone fotki pewnie ze statywu robiłeś...?)
Nie ma problemu, chociaż nie wiem czy jestem odpowiednią osobą do udzielania rad (na razie sam ciągle uczę się )
Fotki robiłem trzymając aparat w rękach, bez statywu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum