Wysłano do serwisu i czekam na odpowiedź. Ale to już 2 miesiące minęły, a serwis SIGMy jest w Kraku. Mnie to śmieszy
W tygodniu idę i jeżeli nie będzie obiektywu to zażądam zwrotu pieniędzy. W Stanach na przesiadce kupię nowy
_________________ ...Tam, gdzie przedtem w niedostępnych bagnach, kisiały zaraźliwe zgnilizny i jady straszliwe, gdzie w gęstych łozach lęgły się drapieżne wilki (...) tam dziś widać naypyszniejsze łąki i bogate osady przytykaiące do samych brzegów Noteci…
prosze o pomac chciałbym przesiasc sie na lustrzanke (20d,400d,nikon d80,sony alpha a200) co wybrac do tego jakis obiektywik do 1000żł do focenia ptaszków raczej 90% mych zdjec bedzie pochodziło z czatowni wiec co wybrac?????????????????
Atterdag, przeczytałeś to co pisałem w wątku o "dobrych aparatach "? Przytoczę to jeszcze raz...
"hmm jest!
UMOWA GWARANCYJNA
3. Wady sprzętu ujawnione w okresie gwarancji zostaną usunięte w ciągu 14 dni roboczych od daty dostarczenia wadliwego sprzętu do serwisu. W przypadku konieczności sprowadzenia części okres może wydłużyć się do 30 dni.
Dzwoń do nich i żądaj albo zastępczego sprzętu albo zwrotu kasy w wysokości przedstawionej na paragonie...
(ps. treść z gwarancji szkła EX, może w zwykłych jest inaczej?(wątpię) sprawdź lepiej)"
kaczyk717, W tym przedziale cenowym nic lepszego niż Sigma 70-300 APO nie znajdziesz...
W tym przedziale cenowym nic lepszego niż Sigma 70-300 APO nie znajdziesz...
a ma ktos jakies przykladowe foty z tego szkiełka
kaczyk717 - wszystkie moje z tego roku ...
Jak się wreszcie gdzieś zgramy w terenie to pooglądasz taką właśnie Sigmę ,
choć nie przeczę, że myślę o większym szkiełku ...
W Polsce 200 mm nie wystarczy - rozumiem, że do typowych i satysfakcjonująch jakością zdjęć - fotopolowań na ptaki. Minimum satysfakcji z cyfrą z cropem 1,6 daje 300 mm. I wtedy często jeszcze potrzeba dołączyć konwerter 1,4 {choć przy farcie 300 mm czasem wystarca, np. jakieś niepłochliwe, wielkości min. alki północne ptaszyska zimą [sprawdziłem to osobiście w lutym w porcie we Władysławowie] , jakieś ptactwo wielkości kosa, dość przyzwyczajone do czlowieka, ptactwo polowane z ukrycia, etc.}.
_________________ Irlandia to Polska nad Atlantykiem, Polska to Eire nad Bałtykiem -:}
Proszę doradźcie mi,
1. czy sprzedać sigmę 70-300 apo dg macro, dozbierać i kupić canoca 70-300 IS USM? Czy ten canon jest dużo lepszy od tej sigmy?
2. sprzedać sigmę, dozbierać i kupić 400/5.6 L w stanach, obecnie by wyszło ok 2400zł
Z góry dzięki.
każdy z tych canonów będzie lepszy od sigmy...
a co do cła i VAT-u - nie zawsze doliczają..przy odrobinie szczęscia mozna go nie zapłacić
_________________ Z czym do ptaka?
Sony A100+Sigma 70-300 APO DG MACRO, Nikon 10x50CF Action EX,
Celestron Ultima 80, statyw Goldphoto YH324
Podmokły Przewodnik
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum