ja mysle ze wogole lornetki to sa dla mientczakow. Prawdziwy obserwator ptakow to kupuje siatke na kiju, lapie ptaka i oglada go z bliska. Drgania sa porownywalne...
No to ja proponuję od razu przemycić z USA 10/89 i się nie rozdrabniać
No i myślę, że na tym można zakończyć dyskusję.
Można w jeden sposób uspokoić nasz wybór do lornetek...!
Proszę kogoś kto bardzo zna sie na lornetkach i korzystał z niej napisał liste dobrych lornetek...!Z góry dziękuje.....!
Między błotami swój żywot prowadzi
Kulig, na długich przeto nogach chodzi.
Nie wdzięcznym, ale głośnym krzyczy głosem
Pokiwając na wsze strony nosem".
Mateusz Cygański
Nareszcie doszła moja lornetka.Jest 100000x lepsza niz poprzednia.Jak na razie mogę powiedzieć tylko,że min. odległość ostrzenia nie wynosi 5,3 jak napisano.Ja tam widziałem wyraźnie nawet z 3 m.A tak wogóle,jak dla mnie to super
Nareszcie doszła moja lornetka.Jest 100000x lepsza niz poprzednia.Jak na razie mogę powiedzieć tylko,że min. odległość ostrzenia nie wynosi 5,3 jak napisano.Ja tam widziałem wyraźnie nawet z 3 m.:
bo oprocz minimalnej odleglosci ostrzenia trzeba jeszcze wziac pod uwage glebie ostrosci...
Już myślałam, że mi się wzrok psuje. Silver 10x50 którego kupiłam w październiku zeszłego roku własnie wybiera się do serwisu do naprawy. Problem pojawił się niedawno. Miałam problem z ustawieniem ostrości. Ciągle musiałam regulować prawy okular. Jak się okazało chodzi o to, że regulujac ostrość głównym pokrętłem jeden z okularów wysuwa się szybciej niż drugi i w ten sposób powstaje róźnica w obrazie. Z tego co wiem nie tylko mnie dotknął ten problem.
kurcze, tez miałem tą lornetkę kupić, ale dosłownie na dzień przed wpłaceniem pieniędzy, SAftyka wyperswadował mi ten pomysł (Dzięki ) Przy zakupie wahałem się między Silverem 10x50 (czytałem, że ma dość dobrą optykę itp.) a Forestem (mniejsze rozmiary) a Sylwek polecił mi lornetkę Vortex Crossfire 10x42. Dołożyłem 100 zł do ceny Silvera i nie żałuję. Lorneka jest niewielka, lekka, patrzy się przez nią przyjemnie no i w razie czego ma dożywotnią gwarancję.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum