Wysłany: 2004-03-24, 14:04 [...:FOTOP:...] nowe fotki w albumie
Jakże piękny mamy dzionek... aż wstyd pracować przy takim niebie - więc komu w drogę temu... niech sobie dopowie - ruszajcie na łowy obserwacyjne.
Przekazuje w Wasze ręce fotki - niech będ? one ochot? na wędrówkę...
Ja przeszedłem tereny rzeki Winiówki obok Mińska Mazowieckiego.
Moje obserwacje: ogólnie wielki hałas na tych terenach: zięby z kosami i szpakami małoooo mi uszu nie uszkodziły... Potem gawrony z kawkami - te pierwsze wysoko na drzewach, a drugie w dziuplach chowaj? się za każdym pstryknięciem aparatu. Na odległym drzewie tuż przy wodzie zobaczyłem dawno niewidzianego rudzika ale nie chciał pozować do zdjęć i odleciał... Na polach i ugorach stada kuropatw. W zarołach wydziera się drozd piewak - ogólnie wszystko tętni życiem. Szkoda tylko że nie miałem okazji zobaczyć żadnych drapieżnych - no może oprócz małej wiewióreczki, zapracowanej w szyszce.
Pozdrawiam i zachęcam do obserwacji.
PS. No i piękne pierwsze bociany
Witajcie
Byłem dzisiaj w swoim tajemniczym miejscu - miałem trochę czsu aby się tam wybrać. Zrobiłem kilka fotek, ale sam z nich nie jestem zadowolony, o ile zdjęcia limaka i bociana s? w "porz?dku", to dzięcioł i szpak kiepsko wyszły - brak dowietlenia zdjęcia lamp? daję się we znaki.
Ogólnie było fajnie, zauważyłem, że w tym samym drzewie zamieszkali: dzięcioły duże, dzięciołki i szpaki.
Czekam na słowa krytyki...
Pozdrawiam
PS. Zagadka - na zdjęciu s? 3 dziuple - czyja do kogo należy???
Podobne drzewo jest w okolicy Kalinowa k/Łomży Przez moment myslalem,ze ktos wysledzil moje miejsce gdzie za jakis czas zasadze sie na szpaki i dzieciola sredniego...
Wysłany: 2004-05-11, 10:08 Nowe fotki... kwiczoły podczas dżdżu...
Witam
Kolejna sesja w chwili wolnego czasu - wyjeżdżaj?c spod jednej sesji napotkałem rodzinkę żwawych kwiczołów. Szkoda tylko, że lał deszcz i nie mogłem wyjć z samochodu... - a porasola brak... - ale i tak fotki s? spooko...
Wyrażajcie swoje opinię - s? dla mnie bardzo cenne
POZDRO - ruszajmy w plener - niech tętni?ca życiem wiosna przyniesie nam powiew ciepłego natchnienia.
Moja opinia (jestem amatorem ): podobaja mi sie. Swiatlo,kadr itp. jak na moj gust OK. Najbardziej podoba mi sie gdzie zostaly pstrykniete. Zacheciles mnie do ruszenia tylka-zaraz sie pakuje i jade zobaczyc co w okolicy fruwa
ps.Jakim obiektywem je robiles?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum