_________________ Pozdrawiam Eryk
(Szukajcie mnie w Borach Dolnośląskich)
Między błotami swój żywot prowadzi
Kulig, na długich przeto nogach chodzi.
Nie wdzięcznym, ale głośnym krzyczy głosem
Pokiwając na wsze strony nosem".
Mateusz Cygański
Ostatnio zmieniony przez Eryk 2008-06-21, 17:06, w całości zmieniany 1 raz
Hunt możesz mi wytłumaczyć o co chodzi z lustrem...??
I na przykład ja bym chciał ptaki fotografować z 300m to Fz30 wystarczyłaby,czy jeszcze coś bym musiał kupić...???
Pozdrawiam Eryk
Mateusz Cygański
Hunt możesz mi wytłumaczyć o co chodzi z lustrem...??
Może ja Ci powiem
Chodzi o aparat fotograficzny - lustrzankę - taki z wymiennymi obiektywami i strzelającym lustrem w środku
Eryk napisał/a:
I na przykład ja bym chciał ptaki fotografować z 300m to Fz30 wystarczyłaby,czy jeszcze coś bym musiał kupić...???
Wtedy musisz sobie kupić lunetę i mały aparat kompaktowy - digiscoping.
Jeśli chcesz zrobić dobre zdjęcie, ptak musi być blisko albo nawet bardzo blisko
A do fz-30 możesz dokupić telekonwerter i robić z tej odległości zdjęcia dokumentacyjne.
Wtedy musisz sobie kupić lunetę i mały aparat kompaktowy - digiscoping.
Jeśli chcesz zrobić dobre zdjęcie, ptak musi być blisko albo nawet bardzo blisko
A aparat Kodak C613 wystarczy czy iny aparat..?
Mateusz Cygański
Sigma 50-500 jest tu wyjątkiem, ale i to nie jest szkło klasy jakiejkolwiek 80-200/2.8.
RB co to znaczy?
Znaczy mniej więcej tyle, że jasne teleobiektywy zmiennoogniskowe o niewielkiej krotności potrafia produkowac zdjęcia o lepszej ostrości od skadinąd bardzo dobrej Sigmy 50-500.
Witam!
Jestem posiadaczem Lumixa Fz-8 od jakiegos czasu myśle o zakupie do niego telekonwertera jednak nie moge sie zdecydować czy jest to warte.
Prosiłbym o doradzenie czy jest wogule sens co kolowiek dokupywać.
Dzięki i Pozdrawiam!
Hej! A co moglibyście mi powiedzieć o Canonie S5 IS. Powiem, że jeśli chodzi o ogólne wrażenie to ten aparat wygrywa z Panasonickiem fz-8 (pozatym pokrętło łatwiej chodzi ). A jak jest z nim pod względem funkcjonalności? Czy wart jest tych dodatkowych czterech stów?
Jeżeli kupisz sobie dedykowana lampę ( około 700-800zł która przyda się potem w lusterku) to tak. Te 400zł proponuje przeznaczyć na dodatkowy aku, pokrowiec i np dcr-250 do makro czy statyw....
Albo kupić jak już nieraz wspominałem TCON-17...
Hmmm, jeżeli to nie problem, kup aparat który lepiej Ci leży w ręce, to tez ważne. Jakość zdjęć jest bardzo podobna, na tyle podobna ze niema sensu pisać który jest lepszy...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum