FOTOP co to jest 12 MP o którym tak wspominasz no bo chyba nie Mega Pixele , przejrzałem specyfikacje techniczn? tego aparatu na kilku stronach i wszędzie głosz?, że ma on 6 (z kawałkiem) MP
_________________ ogłoszenie:
parkę boćków (którym w głowie prokreacja) do mojej platformy lęgowej przyjmę
stare przysłowie pszczół mówi:
Nie pozwalaj wycinać lasu! Kto wie, może kiedyś będziesz musiał zostać partyzantem!
Więc to jest 6MP - ale interpoluje do 12 MP.
Z 6MP - drukujesz do formatu A4 - z 12MP do A3+.
Drukowałem i sprawdziłem to - różnicy nie widzć w jakoci. - więc znajdĽ aparat z 12MP za ok 3 tys.
Co mylicie o takim sprzęcie , który wypatrzyłem na allegro, podobno największym jego minusem jest ISO 100 i tylko 100 przez co wychodz? słabiutkie zdjęcia w nocy. Generalnie chodzi mi o aparat w okolicach 1 000 zł. Czy może już lepszy byłby taki jak ma Anem, tylko widze, że ten już droższy.
Poniżej fotki z Fuji w małej rozdzielczoci nawet ta nocna wyglada do ludzi ale w powiekszeniu rzeczywicie jest kiepska.
rzadko która cyfrówka radzi sobie dobrze w warunkach nocnych
Winer napisał/a:
[...]pomorzecie, podpowiecie?
looknij co o Fujii S304 mówi? na tym forum. Jest na tym forum też sporo dyskusji dlaczego taki aparat a nie inny choć w tej samej cenie (w większoci rady i uwagi praktyczne a nie tylko gdybanie) - radzę sie zagłębić w temacie (oczywicie nie za bardzo aby nie zaniedbywać NASZEGO FORUM ).
Ja już sie pogodziłem, że choć kupię sobie Panasonica Lumixa FZ-20 za ponad dwa tysiaki i tak nie będę robił takich fotek jak Iczek_Rys, FOTOP, Marek lub im podobni
_________________ ogłoszenie:
parkę boćków (którym w głowie prokreacja) do mojej platformy lęgowej przyjmę
stare przysłowie pszczół mówi:
Nie pozwalaj wycinać lasu! Kto wie, może kiedyś będziesz musiał zostać partyzantem!
Ja już sie pogodziłem, że choć kupię sobie Panasonica Lumixa FZ-20 za ponad dwa tysiaki i tak nie będę robił takich fotek jak Iczek_Rys, FOTOP, Marek lub im podobni
Gdyby chciał to by robił, wystarczy, że w jakim zamaskowanym namiocie czekasz pare godzin to na pewo będzie pare dobrych fotek , (ale komu się chce??).
_________________ ceterum censeo Carthaginem esse delendam
A ja sadze,ze roznica w cenach miedzy cyfrowka, a kliszami ich wywolaniem jest jeszcze tak duza, ze chyba nie warto na razie myslec o cyfrowce do profesjonalnych zdjec.
Ja bym też tak kiedy powiedział, ale w pół roku zrobiłem 6000 zdjęć, które tradycyjnym aparatem robiłbym może 8-10 lat.:) Korzystam z 300 D i Sigmy 70-300
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum