Pamiętajcie jeszcze o doliczeniu wynagrodzenia ochroniarza, który będzie stał za naszymi plecami i pilnował żebymy sprzęt w komplecie do domu przywieĽli
_________________ FACTA NON PRAESUMUNTUR, SED PROBANTUR
Faktów się nie domniemywa, lecz je udowadnia
A mnie zadziwił fakt że do Nikona podł?czony jest wężyk spustowy od Canona Eosa.
To jeden kabelek, drugi kabelek do zasilanie aparatu z battery packa.
Tylko nie wiem co to jest to po lewej stronie aramaty? Jaki pomocniczy celownik-szukacz ten buscado visor?
Temat ten chyba będzie najbardziej "pasował" do mojego (dziwnego) pytania
więc tak ...
Jakie wyjdzie zdjęcie .. jeli do aparatu w telefonie przyłożymy lunete albo lornetki ? ... na wywietlaczu będzie widać soczewki lunety/lornetki czy normalny obraz ze zblizeniem optycznym ? jakiej jakoci moze wyjć to zdjęcie... nie będzie przypadkiem za ciemne ?
takie przyłożenie lunety czy lornetek da w ogóle jaki rezultat?
Jeli w ogóle wujdzie co poza ciemn? plam? to będzie tak słabej jakoci, że lepiej nie mówić, bo aparaty w telefonach nawet jak robi? zdjęcia nie przez lunete to s? słabej jakoci.
_________________ ceterum censeo Carthaginem esse delendam
bo aparaty w telefonach nawet jak robi? zdjęcia nie przez lunete to s? słabej jakoci.
o przy tym bym polemizował ... ostatnie wyczyny sony ercssona (pocz?wszy od K700i który moze robic fotki w roĽdzielczoci nawet 1000 z czym x 900 z czym - nie pamietam dokładnie ) daj? fotki dobrej jakoci ... Hubi.. jak chcesz... to pare fotek zrobionych K700i moge Ci przesłac na mejla - tylko jak je znajde - zostaw wiadomoć na PW
ale oczywicie nie ma co porównywac aparatów w telefonach z jak słyszałem na forum "lustrzankami"
Phonescoping na pewno użyteczny do terenowego potwierdzania obserwacji,
ze względu na możliwoć natychmiastowego przesyłu fotek z komóry. Z tym, że
takie towarzystwo musi mieć kompatybilny sprzęt - a jak z tym jest, nie wiem bo jeszcze jestem nie zMMSiony..
Co do celów pstrykania "ładnych" fotek ptactwa - to nie jest specjalnie różnica, czy w teren idziesz z lunet?, statywem i komórk? z adapterem czy lunet?, statywem i cyfrakiem z adapterem - a jednak fotki digiscopowe dobrym sprzętem na razie s? znacznie lepsze (no ale jakoć kamer komórzastych ronie..)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum